Annonce
Esbjerg

Esbjerg Musikforening laver flot afslutning på året

Samarbejdet mellem Toke Møldrup, Lars Bjørnkjær og Katrine Gislinge er blevet meget rost. PR-foto

Esbjerg: Tre af landets fineste kammermusikere går på scenen ved årets sidste koncert i Esbjerg Musikforening søndag 17. november kl. 16 i Syddansk Musikkonservatoriums sal i Esbjerg.

Den Danske Klavertrio blev dannet i 2015 og består af Katrine Gislinge, klaver, Lars Bjørnkjær, violin og Toke Møldrup, cello - alle er højt anerkendte og roste musikere.

Den Danske Klavertrio har allerede etableret sig som et af landets bedste ensembler, der har modtaget stor anerkendelse overalt, hvor de har optrådt.

På programmet står klavertrioer af Franz Schubert og Johannes Brahms.

Katrine Gislinge, født i Esbjerg, er i dag en af Skandinaviens mest betydningsfulde pianister.

Lars Bjørnkjær, koncertmester i Det Kongelige Kapel, spiller på Det Kongelige Teaters Stradivarius fra 1714.

Toke Møldrup har efter sin meget roste debut optrådt i nogle af verdens vigtigste koncertsale og spiller på en sjælden David Tecchler cello fra 1697.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce