Annonce
Sydjylland

Esbjerg og Kolding kommuner er hårdest ramt af coronavirus i regionen: Men ingen nye indlagte

Fra lørdag til søndag er der i Region Syddanmark ikke blevet indlagt flere patienter med coronavirus. Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
Af regionens syd- og sønderjyske kommuner er det Esbjerg og Kolding kommune, der er hårdest ramt. Til gengæld har Region Syddanmark som den eneste region ikke oplevet nogen stigning i antallet af indlagte patienter med coronavirus fra lørdag til søndag.

Regionen: I Danmark er nogle kommuner hårdere ramt af coronavirussen end andre. I Syd- og Sønderjylland er det Esbjerg og Kolding kommuner, der ifølge Sundhedsstyrelsen har 20 til 39 smittede per 100.000 indbyggere. Derimod har Fanø Kommune ingen bekræftede smittede. De resterende syd- og sønderjyske kommuner har én til 19 bekræftede smittede per 100.000 indbyggere. I hele regionen har også Middelfart og Faaborg-Midtfyn kommuner 20 til 39 smittede per 100.000 indbyggere.

Fra fredag til lørdag var Region Syddanmark den region, der havde oplevet den største procentvise stigning i antallet af indlagte med coronavirus fra fredag til lørdag. Antallet af indlagte patienter var steget med 18 procent. Helt konkret var der tale om fire borgere. Fra lørdag til søndag er Region Syddanmark derimod den eneste region, der ikke har oplevet en stigning i antallet af indlagte patienter med coronavirus.

Derved er 26 personer fortsat indlagt. Lørdag var seks patienter i så kritisk tilstand, at de lå på intensivafdeling i respirator. Søndag melder tallene fra Sundhedsstyrelsen en bedring hos den ene af de patienter. Der er fortsat seks patienter indlagt på intensiv afdeling, men en af patienterne ligger ikke længere i respirator.

På landsplan er antallet af indlagte steget fra 206 lørdag til 232 søndag. Heraf er 46 indlagt på intensiv.

I Danmark er 1.395 personer smittet. På verdensplan var der søndag 271.364 smittede personer, og 11.252 dødsfald kunne søndag relateres til coronavirussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Svenske coronadødstal kan være dobbelt så høje som hidtil antaget

Annonce