Annonce
Esbjerg

Esbjerg-pige udgiver julehæfte

32-årige Christina Lindved Christensen er født og opvokset i Esbjerg. Familien binder hende stadig til byen, men i dag bor hun med sin mand og to børn i Odder, hvor de har startet firmaet, Fridajohs design studio.

Blot to måneder før jul, afslører Christina Lindved Christensen, at hun er klar til at udstyre alle danskere med et julehæfte med julens salmer til der skal danses om juletræet.

ESBJERG: Det startede egentlig med, at 32-årige Christina Lindved Christensen sidste år selv skulle holde jul med sin familie for første gang. Men da hun skulle finde julehæfter, så de havde nogle sange at synge, når de skulle danse rundt om juletræet, kom hun i problemer:

- Jeg kunne simpelthen ikke finde nogen hæfter, som jeg var tilfreds med, så fordi jeg kan, endte jeg med at lave dem selv. Da jeg spurgte mig lidt for blandt familie og venner, så viste det sig, at alle havde en masse forskellige hæfter, nogle fra tanken andre fra brugsen, men sjældent med de samme sange eller vers i. Så da jeg i år er blevet selvstændig, tænkte jeg, at det var oplagt at udgive et julehæfte, forklarer Christina Lindved Christensen.

Den 32-årige designer er født og opvokset bare en spytklat fra Torvet i Esbjerg i det gamle missionshus. Da hun blev 19 år, måtte hun dog flytte til Herning for at få opfyldt sin designerdrøm. Efter mere end ti års arbejde i mode- og designerbranchen, og med bopæl i både Herning, Kolding og Odense, er hun endt i Odder med sin mand Andreas Normann og deres to børn Lilje på seks år og Isak på tre år.

I maj måned stiftede Christina Lindved Christensen sit eget design firma, Fridajohs Design Studio, sammen med sin mand, Andreas Normann, og det er igennem dette firma, at de udgiver julehæftet, Julestund. Hæftet indeholder 24 klassiske julesalmer, juleevangeliet og den nye julesalme ?Hvad er det der gør Jul til noget særligt" af Svend Erik Petersen og Peter Sander Andersen, som vandt DR P2's julesangskonkurrence i 2015. Hæftet vil kunne bestilles hjem af alle landets boghandlere.

- Vi har et samarbejde med Incado også, så både forretningen og så familien knytter os stadig til Esbjerg, fortæller Christina Lindved Christensen og fortsætter:

- Julehæftet er en del af de to grene, vi har i vores designstudio, hvor vi på den ene side er kunstnerisk præget og selv designer produkter, mens den anden gren er mere hængt op på freelance opgaver og grafisk designløsninger for andre virksomheder.

Annonce
1. november 2016 udkommer julehæftet, julestund.

FRIDAJOHS

FRIDAJOHS design studio har base i Odder, syd for Aarhus. Virksomheden er grundlagt af Christina Christensen og hendes mand Andreas Normann , som tilsammen har ca. 15 års erfaring fra mode-, interiør- og reklamebranchen.


  • Navnet Frida Johs er hentet fra Christinas bedsteforældre, hvis værdier som familie, miljø og bæredygtighed, efterleves i firmaet.

  • 1. november udgives julehæftet, Julestund. Se mere på www.julestund.dk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce