Annonce
Esbjerg

Esbjerg-pizzaria forærer 100 pizzaer til sygehuset: - Vi synes, de er modige

Ved 17-tiden kørte Mama Rosa ud med dagens sidste 40 pizzaer til personalet på Sydvestjysk Sygehus. Foto: Mikkel Hausted Hansen
Hos Mama Rosa i Esbjerg vil man bakke op om de mange læger og sygeplejersker, der i øjeblikket gør deres bedste for at bekæmpe coronavirussen. Derfor kom de forbi med 100 pizzaer i løbet af søndagen. Mandag kan politiet komme forbi pizzariaet på Fanøgade.
Annonce

Esbjerg: Søndag kørte pizzaovnene i højeste gear på Mama Rosa i Esbjerg, hvor Mikail Celik, hans kone og to ansatte var mødt tidligere ind, end de plejer at skulle gøre. De ville nemlig sørge for søndagens madpakke til personalet på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. I løbet af dagen levererede pizzariaet derfor 100 pizzaer gratis ud til personalet på sygehuset.

- Det var faktisk min kones idé. Vi havde set så mange opslag på Facebook fra læger og sygeplejersker, der beder folk om at blive hjemme, og vi føler ikke, at der bliver taget så meget hensyn til dem i øjeblikket. Så vi vil gerne give dem den respekt, de skal have, siger Mikail Celik, der ejer pizzariaet.

Mama Rosa har valgt at fokusere på netop sygehuspersonalet, da de føler, at det er dem, der går gennem den hårdeste tid med stramme arbejdsvilkår.

- Vi føler, at det er dem, der ofrer sig mest i øjeblikket. Der er jo stor risiko for, at de selv bliver smittet af de syge patienter, der kommer ind til dem. Vi synes, de er modige, og det er sejt af dem, at de vælger at gå på arbejde hver dag istedet for at blive hjemme, siger Mikail Celik.

Vi føler, at det er dem, der ofrer sig mest i øjeblikket. Der er jo stor risiko for, at de selv bliver smittet af de syge patienter, der kommer ind til dem. Vi synes, de er modige, og det er sejt af dem, at de vælger at gå på arbejde hver dag istedet for at blive hjemme.

Mikail Celik, ejer af Mama Rosa.

Annonce

Helbred før penge

Som så mange andre restauranter i området, er Mama Rosas omsætning også ramt af corona-krisen, så man kan undre sig over, hvorfor de alligevel vælger at forære 100 pizzaer væk.

- Fra et forretningsperspektiv, er det måske lidt hul i hovedet, men lige nu tænker vi slet ikke på penge - vi tænker på hinanden. Folk skal blive sunde og raske, og vi skal høre efter, hvad regeringen siger. Selvfølgelig går kursen nedad for os, men jeg er sikker på, at regeringen nok skal hjælpe os mindre restauranter på et tidspunkt, siger Mikail Celik.

Selvom pizzariaet gør deres for at hjælpe, skal de stadig sikre sig, at de eller deres mad ikke er en smittekilde for personalet på Sydvestjysk Sygehus eller andre kunder for den sags skyld.

- Vores fingre er vasket grundigt og sprittet af, når vi arbejder. Jeg sørger for, at mine kollegaer holder sig hjemme ved familien, og ikke er ude hos andre. Vi bruger handsker, når vi laver maden, og vi har også masker, der bliver brugt, siger Mikail Celik.

"Ej, kommer I nu igen", lyder det begejstret fra kvinden i omstillingen på Sydvestjysk Sygehus' afdeling D, mens hun tager sig til hovedet og smiler, da Mikail med sin kone Esra kommer forbi med dagens sidste 40 pizzaer.

Mandag fra 15-21 kan personalet på Skovbo-Centeret og Psykiatrien samt Esbjergs politibetjente komme forbi Mama Rosa og hente en gratis pizza.

Qahraman (tv.), Mikail og Fateh havde overskud til at grine og betjene kunder, mens de systematisk lavede de mange pizzaer. Foto: Mikkel Hausted Hansen
Mama Rosa har ligget på Fanøgade i 31 år. Mikail ejer i dag pizzariaet, som han har overtaget fra sin far. Foto: Mikkel Hausted Hansen
Mama Rosa havde søndag leveret 40 pizzaer til frokost, 20 om eftermiddagen og 40 til vagtskiftet omkring klokken 17. Foto: Mikkel Hausted Hansen
Der blev lavet flere slags pizzaer til personalet, og alle blev skåret ud. Foto: Mikkel Hausted Hansen
Mikail og hans kone Esra leverede de mange pizzaer ved afdeling D på Sydvestjysk Sygehus. Foto: Mikkel Hausted Hansen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce