Annonce
Esbjerg

Esbjerg-rederi er med i opløbet om vagtskibstjeneste på Femern Bælt-tunnelen

I alt tre rederier er prækvalificeret til at varetage opgaven med vagtskibstjeneste i forbindelse med byggeriet af Femern Bælt-tunnelen. PR-foto
World Marine Offshore A/S er sammen med to andre rederier prækvalificeret til at varetage opgaven med vagtskibstjeneste i forbindelse med byggeriet af Femern Bælt-tunnelen.

Esbjerg: Det i Esbjerg baserede rederi World Marine Offshore A/S er blandt de tre virksomheder, som Femern A/S har prækvalificeret til vagtskibstjeneste i forbindelse med byggeriet af Femern Bælt-tunnelen.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

De to øvrige prækvalificerede virksomheder til opgaven er EMS Maritime Offshore GmbH fra Emden i Tyskland samt Northern Offshore Services A/S, som tidligere lå i Esbjerg, men som i dag har selskabsadresse i Kastrup.

- Der har været stor interesse for udbuddet. Femern Bælt er et stærkt trafikeret farvand, og sejladssikkerheden under byggeriet af Femern Bælt-tunnelen har højeste prioritet for os. Derfor er vi glade for, at så mange erfarne virksomheder har vist interesse for opgaven, udtaler Pedro da Silva Jørgensen, kontraktdirektør, Femern A/S, i pressemeddelelsen.

Under hele anlægsfasen skal to vagtskibe konstant holde øje med skibstrafikken, og i samarbejde med de danske og tyske søfartsmyndigheder gribe ind, hvis et skib kommer for tæt på byggeaktiviteterne i Femern Bælt.

Vagtskibene er en del af et marint overvågningssystem, som under anlægsfasen vil overvåge skibstrafikken i Femern Bælt. Systemet består foruden vagtskibene af tilsynsbåde og bemanding af et fælles dansk-tysk døgnbemandet kontrolcenter i Travemünde i Tyskland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce