Annonce
Esbjerg

Esbjerg ruster sig til nyt væksteventyr

Esbjerg Havn er verdensførende, når det kommer til udskibning af vindmøller. Nu har havnebestyrelsen besluttet at få udarbejdet en strategisk redegørelse for, hvordan havnens og kommunens ambitiøse planer kan blive til virkelighed.  Foto: Christer Holte/ Esbjerg Havn
Den i Folketinget netop indgåede klimaaftale sætter nu endnu mere skub i de i forvejen ambitiøse planer for Esbjerg Havn. Havnebestyrelsen har derfor besluttet at få udarbejdet en strategisk redegørelse for, hvordan havnens og kommunens ambitiøse planer kan blive til virkelighed.
Annonce

Esbjerg: Med regeringens mål om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030, en netop indgået klimaaftale, der blandt andet medfører etablering af en energiø med havvindmøller i Nordsøen samt udsigten til en markant udbygning af antallet af havvindmølleparker i Nordsøen ruster Esbjerg sig nu strategisk til et nyt væksteventyr.

Det oplyser Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse, hvor den skriver, at klimaaftalen indgået af regeringen og et bredt flertal i Folketinget fra den 22. juni sætter endnu mere skub i de i forvejen ambitiøse planer for Esbjerg Havn

Kommunen, som ejer Esbjerg Havn, anfører desuden, at en massiv vækst forudsætter, at infrastrukturen kan følge med. Derfor går Esbjerg Havn nu i gang med at kigge på, hvad der giver virksomhederne på havnen og i oplandet de bedst mulige vilkår, uden at det går ud over allerede eksisterende aktiviteter. Det kræver et tæt samarbejde mellem kommune og havn.

- Vi har en unik position som Danmarks EnergiMetropol. Havnen, virksomhederne og medarbejderne er afgørende for, at vi kan nå i mål med klimaplanen og samtidig starte et nyt væksteventyr. Derfor har havnens bestyrelse besluttet at få udarbejdet en strategisk redegørelse for havnen, som inddrager virksomhederne, så vi sammen kan planlægge fremtidens energiby og -havn, udtaler borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) i pressemeddelelsen.


Det er et utrolig vigtigt arbejde, vores bestyrelse har fokus på, og det er vigtigt, at vores fremtidige planer tænkes sammen med den energiklynge, vi er en del af.

Dennis Jul Pedersen, direktør, Esbjerg Havn


Esbjerg Havn har gennem længere tid arbejdet strategisk for at gøre sig klar til fremtiden, hvilket den igangværende proces om en udvidelse af havnen vidner om.

Annonce

Planer skal tænkes sammen

Esbjerg Havn er i dag en af verdens knudepunkter for havvind, men med endnu flere aktiviteter kræves yderligere havneudvidelser. Ligeledes har havnedirektør Dennis Jul Pedersen tidligere beskrevet ønsket om at blive en del af energi-ø-projektet i Nordsøen, og derfor gør havnedirektøren det meget klart:

-Det er et utroligt vigtigt arbejde, vores bestyrelse har fokus på, og det er vigtigt, at vores fremtidige planer tænkes sammen med den energiklynge, vi er en del af.

- I praksis betyder det, at kommune, havn og fremtidens energiforsyning nu tænkes sammen med virksomhedernes udvikling i forhold til de muligheder, der ligger i klimaplanen. Forskellige havneudvidelser skal tænkes ind, og vi skal skaffe den nødvendige kapital. Men det giver os også en fantastisk mulighed for strategiske partnerskaber, der danner grundlag for en grøn omstilling og vækst. Vi skal også tænke uddannelsesinstitutionerne ind i dette arbejde, de er en meget vigtig brik i denne sammenhæng, så vi sammen kan løfte EnergiMetropol Esbjerg til helt nye højder, udtaler borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Thomas Mogensen farede vild på landevejen og mistede noget af sig selv

Annonce