Annonce
Esbjerg

Esbjerg ruster sig til nyt væksteventyr

Esbjerg Havn er verdensførende, når det kommer til udskibning af vindmøller. Nu har havnebestyrelsen besluttet at få udarbejdet en strategisk redegørelse for, hvordan havnens og kommunens ambitiøse planer kan blive til virkelighed.  Foto: Christer Holte/ Esbjerg Havn
Den i Folketinget netop indgåede klimaaftale sætter nu endnu mere skub i de i forvejen ambitiøse planer for Esbjerg Havn. Havnebestyrelsen har derfor besluttet at få udarbejdet en strategisk redegørelse for, hvordan havnens og kommunens ambitiøse planer kan blive til virkelighed.

Esbjerg: Med regeringens mål om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030, en netop indgået klimaaftale, der blandt andet medfører etablering af en energiø med havvindmøller i Nordsøen samt udsigten til en markant udbygning af antallet af havvindmølleparker i Nordsøen ruster Esbjerg sig nu strategisk til et nyt væksteventyr.

Det oplyser Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse, hvor den skriver, at klimaaftalen indgået af regeringen og et bredt flertal i Folketinget fra den 22. juni sætter endnu mere skub i de i forvejen ambitiøse planer for Esbjerg Havn

Kommunen, som ejer Esbjerg Havn, anfører desuden, at en massiv vækst forudsætter, at infrastrukturen kan følge med. Derfor går Esbjerg Havn nu i gang med at kigge på, hvad der giver virksomhederne på havnen og i oplandet de bedst mulige vilkår, uden at det går ud over allerede eksisterende aktiviteter. Det kræver et tæt samarbejde mellem kommune og havn.

Annonce

- Vi har en unik position som Danmarks EnergiMetropol. Havnen, virksomhederne og medarbejderne er afgørende for, at vi kan nå i mål med klimaplanen og samtidig starte et nyt væksteventyr. Derfor har havnens bestyrelse besluttet at få udarbejdet en strategisk redegørelse for havnen, som inddrager virksomhederne, så vi sammen kan planlægge fremtidens energiby og -havn, udtaler borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) i pressemeddelelsen.


Det er et utrolig vigtigt arbejde, vores bestyrelse har fokus på, og det er vigtigt, at vores fremtidige planer tænkes sammen med den energiklynge, vi er en del af.

Dennis Jul Pedersen, direktør, Esbjerg Havn


Esbjerg Havn har gennem længere tid arbejdet strategisk for at gøre sig klar til fremtiden, hvilket den igangværende proces om en udvidelse af havnen vidner om.

Planer skal tænkes sammen

Esbjerg Havn er i dag en af verdens knudepunkter for havvind, men med endnu flere aktiviteter kræves yderligere havneudvidelser. Ligeledes har havnedirektør Dennis Jul Pedersen tidligere beskrevet ønsket om at blive en del af energi-ø-projektet i Nordsøen, og derfor gør havnedirektøren det meget klart:

-Det er et utroligt vigtigt arbejde, vores bestyrelse har fokus på, og det er vigtigt, at vores fremtidige planer tænkes sammen med den energiklynge, vi er en del af.

- I praksis betyder det, at kommune, havn og fremtidens energiforsyning nu tænkes sammen med virksomhedernes udvikling i forhold til de muligheder, der ligger i klimaplanen. Forskellige havneudvidelser skal tænkes ind, og vi skal skaffe den nødvendige kapital. Men det giver os også en fantastisk mulighed for strategiske partnerskaber, der danner grundlag for en grøn omstilling og vækst. Vi skal også tænke uddannelsesinstitutionerne ind i dette arbejde, de er en meget vigtig brik i denne sammenhæng, så vi sammen kan løfte EnergiMetropol Esbjerg til helt nye højder, udtaler borgmester Jesper Frost Rasmussen.

Annonce
Kultur For abonnenter

Uden sidestykke: Peder har ringmærket 13.000 stære og 8.000 svaler

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Aabenraa

Jebsen-arvinger holder hånden under passion: Nyt naturcenter består

Kultur For abonnenter

Sommerserie: Knud Erik Langhoff vender altid tilbage til Alsace - og nyder gerne vin derfra til sommermaden

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Det handler om at kunne lade børnene løbe ned og købe en is: Landsbysamfund kæmper for at få købmand til byen igen

EfB

Mads Larsen glæder sig over klar strategi og central rolle på holdet: Ny EfB-anfører er i sit livs form

Sport

Mens du sov: Få nattens danske OL-højdepunkter her

Kolding

Beruset mand anholdt: Kørte i den gale retning på motorvejen

Varde For abonnenter

Hun søgte aktiv dødshjælp, før en kostomlægning befriede hende fra et liv i smerter

Aabenraa

Har været forsvundet siden lørdag eftermiddag: Politiet beder borgere om hjælp med at finde savnet 68-årig kvinde

Annonce