Annonce
Esbjerg

Esbjerg skal have en coronasherif

Med afsæt i coronasituationen opgraderer Esbjerg Kommune hygiejneindsatsen med ansættlse af en konsulent, der skal være ansvarlig på området på tværs af kommunens forvaltninger.  Modelfoto.
Hygiejne er blevet så stor en prioritet hos politikerne i Esbjerg Kommune, at de har afsat midler til at ansætte en corona-konsulent, der skal være ansvarlig for indsatsen på tværs af forskellige afdelinger.
Annonce

Esbjerg Kommune: Hygiejneindsatsen skal styrkes i Esbjerg Kommune, og fra 1. februar skal der ansættes en person, der skal være ansvarlig for at løfte opgaven på tværs af afdelinger og forvaltninger.

Med afsæt i covid-19-situationen vedtog politikerne ved budgetforliget at afsætte midler til at styrke indsatsen med ansættelse af en hygiejnekonsulent, og det skal være en person med mange forskellige kompetencer.

- Udover en sundhedsfaglig baggrund og uddannelse er det en person med gode evner til at kommunikere og samarbejde, vi søger. Vedkommende skal koordinere en samlet indsats på tværs af ældreområdet, skolerne og institutionerne, være sparringspartner for de enkelte steder, instruere og vejlede og dele viden og erfaring fra de forskellige steder, siger direktør i Sundhed- & Omsorg Arne Nikolajsen.

Annonce

Klar effekt

Selv om stillingen som hygiejneansvarlig først skal besættes om et par måneder, er man for længst gået i gang med at opgradere indsatsen efter coronaudbruddet, og effekten er klar, mener direktøren.


Vi har oplevet langt færre tilfælde af influenza og forkølelser efter den større fokus på området.

Arne Nikolajsen.


- Vi holder afstand og spritter af og holder god håndhygiejne. Tidligere blev der for eksempel gjort rent tre gange om ugen i daginstitutionerne, nu bliver der gjort rent hver eneste dag. Vi har oplevet langt færre tilfælde af influenza og forkølelser efterfølgende. Corona har lært os, at hygiejne er vigtigt, og efter at have været udsat for besparelser i en årrække, har politikerne nu valgt at opgradere, men vi skal også finde balancen for, hvad der giver mening i forhold til ressourcerne, siger Arne Nikolajsen.

Hygiejnekonsulent

Stillingen som hygiejnekonsulent ved Esbjerg Kommune er slået op med ansøgningsfrist den 11. december.

Stillingen er på 37 timer.

Der er tiltrædelse 1. februar 2021.

Vedkommende bliver ansat i afdelingen Myndighed & Faglig Udvikling med Esbjerg Rådhus som arbejdsplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Kolding

Regionsrådet siger nej til ønske fra Kolding-gymnasium: Vil ikke lave lokale regler for fordeling af elever

Annonce