Annonce
Debat

Esbjerg skal have mere natur i byen

Annonce

Læserbrev: Ifølge FN bor 55 procent af verdens befolkning i dag i byer. Det tal forventes at stige til 68 procent i 2050.

Det betyder, at over halvdelen af verdens befolkning i dag bor i byområder, og i takt med denne udvikling, kan man også se, at byer bliver mere forurenede. Luftkvaliteten falder og grønne oaser bliver destrueret til fordel for byggekonstruktioner. Vi ser ganske enkelt, at mennesker tvinger naturen længere og længere væk.

Dette forstærker en allerede sejlivet myte om, at der er et modsætningsforhold mellem by og natur. At vi enten kan vælge at se på græs eller beton, huse eller træer. Det er heldigvis ikke i Esbjerg, dette er tydeligst, men vi har stadig områder som ved Remisevej, hvor træer bliver forvandlet til flis. Og det kommer til at gå ud over de borgere, der mangler en pause fra storbyens jag eller for dem der sundhedsmæssigt trænger til et grønt tryk på pauseknappen i livets tv-show. For forskning viser, at mere natur ikke bare er positivt for insekter og dyreliv, men også for borgernes mentale og fysiske helbred.

Vi bør derfor blive bedre i Esbjerg til at flette disse to verdener sammen. Naturligvis betyder dette ikke, at vi skal have kronhjorte i Kongensgade eller røde ræve på Rådhuspladsen. Det betyder, at Esbjerg byråd aktivt tager det valg, at vi skal prioritere en naturmæssig integration i byudviklingen, så vi ikke komme til at bygge en grå by-ørken uden noget grønt i syne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Giv borgerne klar besked, Engelbrecht

Sydjylland

Transportminister ser kun én mulig linjeføring for Hærvejsmotorvejen: - Men jeg er klar til at droppe alle seks

Regionalt For abonnenter

70 procent af omsætningen er væk: Selvstændig i særdeles hårdt ramt branche aner lys forude

Annonce