Annonce
Esbjerg

Esbjerg skal hjælpe lukket vandland på Fanø: Nordsøbadet satser på at genåbne med Svømmestadion Danmark som makker

Nordsøbadet står tomt, men nu er støtteforeningens arbejde for en genåbning kommet et kæmpe skridt videre. Foto: Nordsøbadet
Nordsøbadet på Fanø satser på Sport & Event Park Esbjerg som ny driftspartner. Politikerne i Esbjerg skal give grønt lys for ideen, hvis Esbjerg skal hjælpe det lukkede vandland i gang igen.

Fanø/Esbjerg:  Sport & Event Park Esbjerg kan komme til at stå for driften af et genåbnet Nordsøbadet Fanø ved Fanø Bad.

Det oplyser Nordsøbadet Fanøs Støtteforening i en pressemeddelelse.  Støtteforeningen arbejder på at genåbne Nordsøbadet som en selvejende institution.

Ideen skal nu forelægges bestyrelsen i Sport & Event Park Esbjerg (SEPE), der er en selvejende institution i Esbjerg Kommune. Det betyder samtidig, at samarbejdet om en driftsaftale med SEPE om vandlandet på Fanø skal godkendes i det politiske system i Esbjerg Kommune.

Annonce

Lokalt samarbejde

SEPE driver blandt andet Svømmestadion Danmark, Esbjerg Spa & Wellness, Esbjerg Idrætspark, Bramming Kultur- og Fritidscenter, Guldager Idrætscenter og Veldtofte Idrætspark.

- Det er en særdeles kompetent partner, vi arbejder på at få en samarbejdsaftale med om driften af Nordsøbadet. En fordel ved Sport & Event Park Esbjerg er en høj grad af nærhed, samt at Esbjerg og Fanø Kommuner i forvejen har et samarbejde – herunder på turistområdet, oplyser Per Svarre, formand for Støtteforeningen Nordsøbadet Fanø.

Støtteforeningen for Nordsøbadet er med rådgivning fra Sport & Event Park Esbjerg og rådgivningsfirmaer i gang med at få lavet et renoveringsprojekt med et budget for renovering og genåbning af det store vandland. Derefter skal udarbejdet et driftsbudget, og først derefter kan der laves en egentlig samarbejdsaftale med Sport & Event Park Esbjerg.


Det er en særdeles kompetent partner, vi arbejder på at få en samarbejdsaftale med.

Per Svarre, formand for Støtteforeningen Nordsøbadet Fanø


Vandlandet på Fanø tænkes overdraget til Den Selvejende Institution Nordsøbadet, der skal stå for renoveringen af Nordsøbadet med rådgivning fra Sport & Event Park Esbjerg.

Efter at vandlandet har stået tomt i 8-9 år har støtteforeningen i flere år samlet penge ind til en genåbning og håber at komme i mål gennem det nye samarbejde og en massiv pengeindsamling.

Støtteforeningen har fået tilsagn om og indsamlet cirka 750.000 kroner, 281 har købt folkeaktier, og støtteforeningen har netop udarbejdet de første fondsansøgninger.

Målet er at indsamle otte millioner kroner.

Indsamling til Nordsøbadet

Indsamlingen til genåbningen af Nordsøbadet foregår på hjemmesiden nordsoebadetfanoe.nu ved køb af folkeaktier, sponsorater eller donationer med fradrag.

Målet er at være til glæde for fannikerne samt tiltrække flere turister, herunder børnefamilier, og at forlænge turistsæsonen på Fanø.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

Varde

Torbjørn overvejer at stemme blankt: Han var håndplukket spidskandidat – nu er hans stemme til salg

Kultur

Grove fuger og gamle munkesten: Ribes gamle kloster har fået en overhaling til godt én million kroner

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Team Esbjerg For abonnenter

Formstærk Kristine Breistøl er ikke i tvivl: Skal vi med i toppen i vores Champions League-pulje, skal vi slå Podravka

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Tønder

Ballade på Strucksallé: - Vi ved, hvem de er - og hvor de bor

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Annonce