Annonce
Esbjerg

Esbjerg skal hjælpe lukket vandland på Fanø: Nordsøbadet satser på at genåbne med Svømmestadion Danmark som makker

Nordsøbadet står tomt, men nu er støtteforeningens arbejde for en genåbning kommet et kæmpe skridt videre. Foto: Nordsøbadet
Nordsøbadet på Fanø satser på Sport & Event Park Esbjerg som ny driftspartner. Politikerne i Esbjerg skal give grønt lys for ideen, hvis Esbjerg skal hjælpe det lukkede vandland i gang igen.

Fanø/Esbjerg:  Sport & Event Park Esbjerg kan komme til at stå for driften af et genåbnet Nordsøbadet Fanø ved Fanø Bad.

Det oplyser Nordsøbadet Fanøs Støtteforening i en pressemeddelelse.  Støtteforeningen arbejder på at genåbne Nordsøbadet som en selvejende institution.

Ideen skal nu forelægges bestyrelsen i Sport & Event Park Esbjerg (SEPE), der er en selvejende institution i Esbjerg Kommune. Det betyder samtidig, at samarbejdet om en driftsaftale med SEPE om vandlandet på Fanø skal godkendes i det politiske system i Esbjerg Kommune.

Annonce

Lokalt samarbejde

SEPE driver blandt andet Svømmestadion Danmark, Esbjerg Spa & Wellness, Esbjerg Idrætspark, Bramming Kultur- og Fritidscenter, Guldager Idrætscenter og Veldtofte Idrætspark.

- Det er en særdeles kompetent partner, vi arbejder på at få en samarbejdsaftale med om driften af Nordsøbadet. En fordel ved Sport & Event Park Esbjerg er en høj grad af nærhed, samt at Esbjerg og Fanø Kommuner i forvejen har et samarbejde – herunder på turistområdet, oplyser Per Svarre, formand for Støtteforeningen Nordsøbadet Fanø.

Støtteforeningen for Nordsøbadet er med rådgivning fra Sport & Event Park Esbjerg og rådgivningsfirmaer i gang med at få lavet et renoveringsprojekt med et budget for renovering og genåbning af det store vandland. Derefter skal udarbejdet et driftsbudget, og først derefter kan der laves en egentlig samarbejdsaftale med Sport & Event Park Esbjerg.


Det er en særdeles kompetent partner, vi arbejder på at få en samarbejdsaftale med.

Per Svarre, formand for Støtteforeningen Nordsøbadet Fanø


Vandlandet på Fanø tænkes overdraget til Den Selvejende Institution Nordsøbadet, der skal stå for renoveringen af Nordsøbadet med rådgivning fra Sport & Event Park Esbjerg.

Efter at vandlandet har stået tomt i 8-9 år har støtteforeningen i flere år samlet penge ind til en genåbning og håber at komme i mål gennem det nye samarbejde og en massiv pengeindsamling.

Støtteforeningen har fået tilsagn om og indsamlet cirka 750.000 kroner, 281 har købt folkeaktier, og støtteforeningen har netop udarbejdet de første fondsansøgninger.

Målet er at indsamle otte millioner kroner.

Indsamling til Nordsøbadet

Indsamlingen til genåbningen af Nordsøbadet foregår på hjemmesiden nordsoebadetfanoe.nu ved køb af folkeaktier, sponsorater eller donationer med fradrag.

Målet er at være til glæde for fannikerne samt tiltrække flere turister, herunder børnefamilier, og at forlænge turistsæsonen på Fanø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Livsstil For abonnenter

Fra militæruniform og lægekittel til afslappede ejere af en campingplads: - Hvad er det værste, der kan ske?

Annonce