Annonce
Esbjerg Energy

Esbjerg skal holde Herlev på afstand

Simon Grønvaldt og Esbjerg Energy spillede en af sæsonens bedste kampe i Herning i fredags - det skal følges op i Herlev. Arkivfoto: André Thorup
Trods tre hjemmekampe i de sidste kampe i grundspillet er der ikke meget håb om en plads i top fire for Esbjerg Energy. Vestjyderne kan også blive overhalet bagfra.

Grundspillet i isligaen går ind i sin afgørende fase, og for Esbjerg Energy resterer der fem vigtige kampe - deraf tre på hjemmebane. Fredag aften gælder det Herlev på udebane.

Herlev er efter den overraskende sejr i Vojens i haserne på Esbjerg Energy og kan faktisk med en sejr i fredagens kamp overtage sjettepladsen. Det skal dog også med i det regnestykke, at Herlev har spillet to kampe flere end Esbjerg Energy.

Hvis to hold står lige efter grundspillet, bliver placeringen afgjort af de indbyrdes kampe, og det er ganske interessant for Esbjerg Energy. Uanset resultatet fredag aften er Esbjerg Energy bedre end Herlev indbyrdes, det ser lidt anderledes ud med de to hold, Esbjerg Energy har en mulighed for at overhale i tabellen, Rungsted og Frederikshavn.

Det ser svært ud at overhale Frederikshavn på fjerdepladsen, der godt nok har spillet en kamp mere end Esbjerg Energy, men som er otte point foran og bedre indbyrdes. Esbjerg Energy skal altså hente ni point flere i sine fem kampe, end Frederikshavn henter i sine fire kampe. De to hold mødes ikke mere indbyrdes.

Det gør Esbjerg Energy og Rungsted til gengæld. Mestrene fra Nordsjælland er lige nu fire point foran Esbjerg Energy - de to hold har spillet lige mange kampe. Hvis Esbjerg Energy vinder den indbyrdes kamp i Esbjerg 6. marts, vil vestjyderne være bedst indbyrdes og vil altså blot skulle hente yderligere et point på Rungsted i de øvrige fire grundspilskampe.

Samlet set ser det meget svært ud for Esbjerg Energy at avancere til top fire, femetepladsen er bestemt indenfor rækkevidde, og sjettepladsen er så godt som sikker i tilfælde af sejr fredag aften i Herlev.

Kampen spilles 19.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce