Annonce
Sport

Esbjerg slår topholdet Aalborg og holder trit i Metal Ligaen

John Randeris/Ritzau Scanpix
Esbjerg tog fredag en vigtig sejr i Metal Ligaen, hvor der er blot fire point mellem anden- og sjettepladsen.

Esbjerg Energy sikrede sig fredag aften en flot sejr over topholdet Aalborg Pirates, da de to hold mødtes i den bedste danske ishockeyliga, Metal Ligaen.

På hjemmebane sikrede Esbjerg sig en 3-1-sejr.

Det betyder, at vestjyderne holder trit med resten af de hold, der kæmper om placeringerne lige bag det overbevisende førerhold fra Aalborg.

Esbjerg forbliver på sjettepladsen, men har med 30 point nu blot fire point op til Frederikshavn, der ligger på andenpladsen.

Aalborg indtager førstepladsen med 43 point.

I fredagens opgør i Esbjerg endte første periode uden scoringer.

Periodens dramatiske højdepunkt kom i slutningen af perioden. Her satte Aalborg-forsvareren Lasse Bo Knudsen en hård tackling ind på Esbjergs Christian Weise, på et tidspunkt hvor pucken var gledet et stykke væk.

Det faldt ikke i god jord hos Esbjergs Zach Pochiro, der kastede sig over Lasse Bo Knudsen. Episoden endte med fire minutters udvisning til Pochiro.

I anden periode blev der skudt gang i målscoringen.

Første mål faldt efter knap ni minutters spil af anden periode. Her bragte Jeppe Jul Korsgaard gæsterne foran med 1-0.

Der gik dog kun omkring et halvt minut, før hjemmeholdet svarede igen.

En skidt opspilsfejl i Aalborgs forsvar gav Zach Pochiro en stor chance, og den 25-årige amerikaner svigtede ikke.

Få minutter senere var Pochiro igen på spil, da han serverede pucken for Valdemar Ahlberg, der knaldede pucken ind til en 2-1-føring til værterne.

I tredje periode gjorde Esbjergs Niklas Andersen det til slutresultatet 3-1.

I fredagens øvrige kampe vandt Frederikshavn 4-0 over Odense, Sønderjyske slog Herning med 5-4, og Herlev besejrede Rødovre med 3-1.

Der er fredag også blevet trukket lod til pokalturneringens Final 4-stævne.

Det står klart, at Herlev møder Rungsted, mens Frederikshavn møder Aalborg. Det er endnu ikke afgjort, hvor turneringen finder sted.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce