Annonce
Sport

Esbjerg slår topholdet Aalborg og holder trit i Metal Ligaen

John Randeris/Ritzau Scanpix
Esbjerg tog fredag en vigtig sejr i Metal Ligaen, hvor der er blot fire point mellem anden- og sjettepladsen.

Esbjerg Energy sikrede sig fredag aften en flot sejr over topholdet Aalborg Pirates, da de to hold mødtes i den bedste danske ishockeyliga, Metal Ligaen.

På hjemmebane sikrede Esbjerg sig en 3-1-sejr.

Det betyder, at vestjyderne holder trit med resten af de hold, der kæmper om placeringerne lige bag det overbevisende førerhold fra Aalborg.

Esbjerg forbliver på sjettepladsen, men har med 30 point nu blot fire point op til Frederikshavn, der ligger på andenpladsen.

Aalborg indtager førstepladsen med 43 point.

I fredagens opgør i Esbjerg endte første periode uden scoringer.

Periodens dramatiske højdepunkt kom i slutningen af perioden. Her satte Aalborg-forsvareren Lasse Bo Knudsen en hård tackling ind på Esbjergs Christian Weise, på et tidspunkt hvor pucken var gledet et stykke væk.

Det faldt ikke i god jord hos Esbjergs Zach Pochiro, der kastede sig over Lasse Bo Knudsen. Episoden endte med fire minutters udvisning til Pochiro.

I anden periode blev der skudt gang i målscoringen.

Første mål faldt efter knap ni minutters spil af anden periode. Her bragte Jeppe Jul Korsgaard gæsterne foran med 1-0.

Der gik dog kun omkring et halvt minut, før hjemmeholdet svarede igen.

En skidt opspilsfejl i Aalborgs forsvar gav Zach Pochiro en stor chance, og den 25-årige amerikaner svigtede ikke.

Få minutter senere var Pochiro igen på spil, da han serverede pucken for Valdemar Ahlberg, der knaldede pucken ind til en 2-1-føring til værterne.

I tredje periode gjorde Esbjergs Niklas Andersen det til slutresultatet 3-1.

I fredagens øvrige kampe vandt Frederikshavn 4-0 over Odense, Sønderjyske slog Herning med 5-4, og Herlev besejrede Rødovre med 3-1.

Der er fredag også blevet trukket lod til pokalturneringens Final 4-stævne.

Det står klart, at Herlev møder Rungsted, mens Frederikshavn møder Aalborg. Det er endnu ikke afgjort, hvor turneringen finder sted.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Haderslev

Sjove mænd invaderer Nustrup

Annonce