Annonce
Esbjerg

Esbjerg slipper for ghettokrav

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) er trods dispensation fortsat utilfreds med, at Esbjerg risikerer at skulle lukke en helt ny børneinstitution, fordi højst en tredjedel lokale børn ifølge ghettopakken må gå der. Arkivfoto
12 kommuner har søgt dispensation fra nye regler for børnehaver i ghettoområder. Fire har fået medhold.
Annonce

Fire kommuner slipper for skrappe regler for, hvordan børn fra ghettoområder skal blandes med børn fra resten af kommunen i børnehaver og vuggestuer.

Det skriver Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Ifølge den såkaldte ghettoplan må højst en tredjedel af de børn, der fremover optages i en ghettobørnehave, komme fra lokalområdet.

Men flere kommuner har så svært ved at leve op til reglerne, at de har bedt om dispensation. Med den må de vente i op til fem år med at opfylde kravene.

Og det har Odense, Esbjerg, Roskilde og Svendborg nu fået.

Ifølge Børne- og Undervisningsministeriet har 16 institutioner fået dispensation i fem år. En enkelt institution i Esbjerg har fået to års dispensation.

Børneminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) understreger, at hun forventer handling fra de kommuner, der nu har fået lidt længere snor.

- Dispensationsmuligheden må ikke blive en sovepude, som betyder, at vi vender det blinde øje til, så kommunerne ikke får løst problemerne med opdelte lokalsamfund år efter år, udtaler hun i en pressemeddelelse.

- Kommunerne må ikke ane nogen som helst smuthuller i fremtiden i forhold til at leve op til deres ansvar og få knækket kurven.

Ministeren lægger derfor op til, at dispensationsmuligheden fremover bliver afskaffet.

Annonce

Utilfreds borgmester

I Esbjerg har man kun fået to års dispensation til Bydelens Børnehus, fordi den ligger i ghettoområdet, og det er ikke nok, lyder det fra Diana Mose Olsen (SF), formand for Børn & Familieudvalget i Esbjerg Kommune.

- Vi kan ikke nå at ændre sammensætningen i området på Stengårdsvej, hvor den her spritnye daginstitution ligger, på de to år, vi har fået. Derfor risikerer vi stadig, at den må lukke.

Udover Bydelens Børnehus har Esbjerg fået fem års dispensation til Børnehuset Kvaglund og Valmuen.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) er på den ene side glad for dispensationen, men på den anden side fortsat utilfreds med, at det stadig er intentionen at gennemføre den del af ghettopakken.

- Vi er glade for, at vi nu i det mindste har fået noget tid, og så må vi se, hvad der sker. Sagen er jo, at det skulle gennemføres her fra 1. januar. Men det ændrer jo grundlæggende ikke på det tossede i, at vi ender i en situation, hvor vi risikerer at stå med en ny institution, som de lokale børn ikke må gå i, og som derfor må lukke, siger Jesper Frost Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Cirkusprinsesse på besøg i Varde

Trekantområdet

Mand stadig i kritisk tilstand efter badeulykke: Kommune tjekker sikkerheden

Annonce