Annonce
Sport

Esbjerg-spiller er i chok over katastrofalt nederlag

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Esbjerg smed søndag en sejr mod Sønderjyske sent i kampen. Det er katastrofalt for holdet, mener Jeppe Brinch.

Esbjergs midterforsvarer Jeppe Brinch var chokeret over den måde, holdet på omkring fem minutter smed sejren væk, da Esbjerg søndag tabte 1-2 til Sønderjyske.

- Det var en katastrofe. Jeg er chokeret over, hvordan vi smed det hele væk. Vi havde hele kampen under kontrol, vi spillede en fin første halvleg, og så ved jeg ikke, hvad vi lavede i anden halvleg, siger han.

Esbjerg bragte sig tidligt foran, og længe så det ud til, at holdet ville få tre vigtige point.

Men med lidt over ti minutter tilbage af kampen udlignede Sønderjyske og kort efter scorede Sønderjyske så sejrsmålet på et straffespark.

Hvis Esbjerg havde vundet, havde holdet lukket hullet op til de øvrige hold i nedrykningsstriden.

Men efter nederlaget har Esbjerg ni point op til Sønderjyske på 11.-pladsen, hvor hullet med en sejr havde været på tre point.

Derfor ser Esbjergs situation en del værre ud nu, mener Jeppe Brinch.

- Den er lige blevet mere kritisk. Vi kan alle se tabellen, og hvor meget en sejr ville have gjort. Nu må vi arbejde endnu hårdere, siger han.

Esbjergs cheftræner, Lars Olsen, mener også, at nederlaget forværrede Esbjergs situation markant.

- Det gør en stor forskel. Det var en grim kamp set med vores øjne. Det lå længe til at gå som håbet, men nu er der ni point op på grund af et unødvendigt nederlag.

- Vi kan kun takke os selv for det, siger han.

Lars Olsen mener, at Esbjergs situation gør, at holdet nu skal fokusere på at undgå sidstepladsen i nedrykningspuljen, så Esbjerg kan spille en playoffkamp om at undgå nedrykning.

- Resultatet betyder, at vi skal sørge for ikke at ende på en af de to nederste pladser. Som det ser ud nu, skal vi gå efter at komme til at spille kampen om at undgå den tredje nedrykningsplads, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce