Annonce
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Med en storstilet indsats koordineret af Business Esbjerg har kommunens erhvervsliv sikret Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg flere værnemidler. Arkivfoto: Annett Bruhn
Virksomheder og institutioner i Esbjerg Kommune har løftet i flok og leveret ekstra forsyninger af værnemidler til SVS Esbjerg, der i et hårdt presset marked præget af usikre og endda forsvundne leverancer var i bekneb. Direktør for Business Esbjerg stolt over det lokale samfundssind.

Esbjerg Kommune: Lande verden over er i kamp om at skaffe yderligere værnemidler i sundhedspersonalets kamp mod den frygtede coronavirus, og også Sydvestjysk Sygehus Esbjerg har været på jagt efter ekstra mundbind, kitler, handsker, visirer og plastforklæder, der alt sammen er blevet mangelvarer i den danske sundhedssektor efter coronaudbruddet.

I sidste uge rakte rakte SVS Esbjerg derfor hånden ud i håb om at skaffe ekstra forsyninger til at udstyre sygehusets sundhedspersonale med, og en række esbjergensiske virksomheder og institutioner viste i dén grad samfundssind og kom sygehuset til undsætning.

- Vi har modtaget forskellige former for beskyttelsesmidler, som da lagrene var på sit laveste i sidste uge var virkelig vigtige for at kunne sikre vores medarbejdere den korrekte beskyttelse i arbejdet med patienter, der enten er smittede eller potentielt smittede med coronavirus. Ligeledes har vi modtaget mange forskellige lækkerier, som er med til at forsøde en udfordrende tid. Det er med til at gøre en stor forskel for alle på vores sygehus, fortæller sygeplejefaglig direktør på Sydvestjysk Sygehus, Susanne Lauth.

Annonce

Her kan du hjælpe

  • Hvis man som organisation, myndighed, institution eller privat virksomhed har udstyr eller håndsprit, som man kan undvære uden at gå på kompromis med sikkerheden, kan man kontakte Lægemiddelstyrelsen, som har lanceret kampagnen Danmark hjælper Danmark.
  • Her kan man melde ind, hvis man har udstyr eller idéer til, hvordan der kan skaffes blandt andet ekstra værnemidler og håndsprit til brug for frontlinjemedarbejderne i sundhedsvæsenet.

Taknemmelige og rørte

Den store velvilje til at donere værnemidler og udstyr til beskyttelse af sundhedspersonale, gør stort indtryk på direktøren.

- Vi er på Sydvestjysk Sygehus meget taknemmelige og rørte over, hvor mange af de lokale virksomheder og forretninger, der har tilbudt deres hjælp og støtte til SVS i denne udfordrende tid. Det opfatter vi som en meget stor anerkendelse af det gode arbejde, som alle vores dygtige medarbejdere leverer overalt på sygehuset. Det vil vi gerne sige tusind tak for, lyder det fra Susanne Lauth, som er særligt imponeret over opbakningen i en tid, hvor store dele af det lokale erhvervsliv selv oplever konsekvenserne af coronakrisen.

- Vi ved jo samtidig, at det også er rigtig hårde tider for mange virksomheder og forretninger, og derfor er det ekstra rørende, at så mange i lokalområdet rykker sammen og støtter op om Sydvestjysk Sygehus.

Håndsrækning i en svær tid

En af de mange virksomheder, som hjælper sygehuset ved at donere overskydende værnemidler, er Arla Foods. Her satte produktions-, teknologi- og udviklingschef Kim Lillerøj Kristensen lynhurtigt gang i processen med at skaffe udstyr:

- Da vi fik henvendelsen, kiggede vi hinanden i øjnene i ledergruppen og bestemte os hurtigt for, at vi gerne ville hjælpe. Vi kan jo også godt fornemme, hvor pressede de er i hele sundhedssystemet, hvor det hele er vendt lidt på hovedet i øjeblikket. Så derfor vil vi gerne give en håndsrækning for at være med til at skabe lidt ro i disse omtumlede tider, siger han.

Allerede dagen efter havde Kim Lillerøj Kristensen og kollegerne fra Arla og Cocio samlet og leveret en pallefuld forskelligt udstyr som kitler, sikkerhedsbriller, masker og mundbind.

Susanne Nordenbæk fra Business Esbjerg, som i første omgang fik henvendelsen fra sygehuset og efterfølgende håndterede koordinationen med de lokale virksomheder, er meget begejstret for den store velvillighed.

- Det er fantastisk at se, at så mange af områdets virksomheder viser samfundssind og ansvarsbevidsthed. Det er store såvel som små virksomheder og institutioner, der alle bidraget med det, de har kunnet undvære. Det er virkelig beundringsværdigt og de fortjener et kæmpe klap på skulderen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pseudo-oplukning af grænsen: Det er kun lidt bedre end ingenting

Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce