Annonce
Esbjerg

Esbjerg stormer frem i ny undersøgelse: Er nu blandt landets bedste studiebyer

Blandt de studerende er synet på Esbjerg blevet langt mere positivt i løbet af det seneste år. Det viser en ny undersøgelse, hvor man har taget temperaturen på landets studiebyer. Arkivfoto: Mathias Bojesen/Ritzau Scanpix
Esbjergs ry blandt de studerende er blevet meget bedre. Det viser en ny undersøgelse, hvor Esbjerg siden sidste år er sprunget fra en 16. plads til en 7. plads. Udviklingen vækker glæde hos både borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og Education Esbjerg, der dog ikke har tænkt sig at hvile på laurbærrene.

ESBJERG: De studerende er blevet meget gladere for Esbjerg. Det viser en landsdækkende undersøgelse af studiebyer foretaget af søgetjenesten Studentum.dk.

Sidste år ringede alle alarmklokker, da byen indtog en placering som nummer 16 blandt landets studiebyer målt på blandt andet byliv, karrieremuligheder og tryghed. Her lå mindre byer som for eksempel Kolding, Sønderborg, Viborg og Herning alle bedre placeret, men i år har Esbjerg taget et stort spring i undersøgelsen, så man nu ligger placeret som nummer syv.

Og det kan have stor betydning, fortæller leder af Education Esbjerg, Erling Petersson, der kaldte sidste års resultat for uacceptabelt.

Annonce

Han hylder den udvikling, byen har været igennem i løbet af det seneste år.

- Det er fantastisk og et flot skridt på vej imod kommunens mål om at komme i top fem. Det vidner om, at vores store indsats for at sælge Esbjerg til de studerende er begyndt at virke. Men det er helt afgørende, at vi fortsætter arbejdet, og at det ikke blive en sovepude for os, siger Erling Petersson, der mener, at der er mange årsager til, at de studerendes vurdering af Esbjerg er i kraftig bedring.

- Vi er blevet langt bedre til at fortælle om byens kvaliteter, og så fornemmer man en positiv stemning og en fornyet optimisme, der er begrundet i mange ting. Nyheden om energiøen og Power-to-X har helt sikkert været med til at gøre Esbjerg mere attraktiv. At vi er på vej væk fra den brændende platform og i stedet er ved at blive et fyrtårn indenfor omstilling og bæredygtighed, siger han.

På vej fremad

Sidste år langede Erling Petersson ikke bare ud efter Esbjergs ringe placering. Han såede også tvivl om den metode, der er brugt til at lave undersøgelsen.


Det er meget tydeligt, at vi bevæger os imod mere bæredygtighed, gode muligheder og bedre fremtidsudsigter. Og det har de unge altså bemærket

Jesper Frost Rasmussen (V), borgmester i Esbjerg Kommune


Og den kritik står han ved, selv om det ikke ændrer på, at det er en positiv nyhed, at de studerende ser bedre på Esbjerg.

- Mine forbehold overfor undersøgelsen har ikke ændret sig, men det betyder alligevel helt vildt meget. Der er jo en voldsom brandingværdi i det her resultat, og det er noget, unge mennesker lægger mærke til. Så vi skal da være glade for, at det er gået, som det er gået. Byen er på vej fremad på alle måder, og det skal vi hylde, siger Erling Petersson.

Annonce

Blod på tanden

Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen (V), deler Peterssons begejstring over det forbedrede resultat. Han mener, at undersøgelsen bekræfter det, som han og andre i Esbjerg længe har vidst. Nemlig at byen er bedre end sit rygte.

- Det er særdeles positivt, at opfattelsen blandt de studerende er bedre. Og jeg tror, at det skyldes flere forskellige ting. Der har været et hav af tiltag, som nok har været med til at rykke ved nogle ting. Der bliver eksempelvis bygget fantastiske studieboliger i A Place To, og der er oprettet en kulturel ungdomsfond, der giver de unge en stemme i byen. Så der er en klar oplevelse af, at der sker noget i Esbjerg, siger Jesper Frost Rasmussen.

Han mener, at det fine resultat giver blod på tanden hos alle de kræfter, der er involveret i det store arbejde med at gøre Esbjerg mere attraktiv for studerende.

- Det giver os da kun mere initiativlyst og engagement til at blive ved med at sætte Esbjerg på landkortet. Det er meget tydeligt, at vi bevæger os imod mere bæredygtighed, gode muligheder og bedre fremtidsudsigter. Og det har de unge altså bemærket, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen (V).

Gennem flere år har antallet af studerende i Esbjerg stået stille. Det ser dog ud til at ændre sig i år, hvor hvor kvote 2-ansøgningerne til de videregående uddannelser har vist, at blandt andre Erhvervsakademiet og Aalborg Universitet har fået flere ansøgninger end sidste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Indisk takeaway fik sur smiley

Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce