Annonce
forside

Esbjerg Svømmeklub sikrede guldet ved DM for hold

DM for hold blev afholdt fra fredag til søndag på UC SYD i Esbjerg. Foto: Bo Jacobsen.

Esbjerg løb med den samlede sejr, da der i weekenden blev afholdt hold-DM i svømning på UC SYD.

Esbjerg: Esbjerg Svømmeklub deltog sammen med otte andre klubber i det årlige DM for hold i 2. division. Her sikrede det esbjergensiske mandskab førstepladsen og en direkte oprykning til landets bedste række.

Forud for stævnet var Esbjerg dog ikke favoritter til guldet. Flere af modstanderholdene husede prominente navne, som eksempelvis VAT Copenhagens tidligere verdensmester, Jeanette Ottesen. Det skræmte dog ikke esbjergenserne, der udnyttede hjemmebanefordelen og hev sejren i land.

- Det gik helt vildt godt. Selvom vi vidste, at det ville blive svært, havde vi hele tiden troen på, at vi nok skulle klare det. Svømmerne leverede varen, og de viste, at vi er på vej tilbage, hvor vi hører til, siger elitetræner i Esbjerg Svømmeklub, Bo Jacobsen.

Esbjergenserne stillede med en 26-mands stor trup bestående af svømmere fra både senior-, junior- og årgangsholdet.

Annonce

Stor aldersmæssig forskel

Den esbjergensiske trup husede, udover den nykårede nordiske mester, Mikkel Gadgaard, også en tidligere verdensmester i 400 meter fri, Jacob Carstensen. Den 40-årige svømmer er hele 27 år ældre end Esbjergs to yngste holdmedlemmer ved stævnet, Ida Jacobsen og Amanda Olesen på 13 år.

Dette er dog, ifølge Bo Jacobsen, en god trupsammensætning, da de unge har meget at lære af en erfaren svømmer som Carstensen.

- Det er en fornøjelse at have en dedikeret og rutineret sportsmand som Jacob med i truppen. Han er vigtig, når det spidser til, og han giver en helt masse erfaring videre til de unge svømmere.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Varde

Det nye Blochsgaard er indviet

Annonce