Annonce
forside

Esbjerg Svømmeklub sikrede guldet ved DM for hold

DM for hold blev afholdt fra fredag til søndag på UC SYD i Esbjerg. Foto: Bo Jacobsen.

Esbjerg løb med den samlede sejr, da der i weekenden blev afholdt hold-DM i svømning på UC SYD.

Esbjerg: Esbjerg Svømmeklub deltog sammen med otte andre klubber i det årlige DM for hold i 2. division. Her sikrede det esbjergensiske mandskab førstepladsen og en direkte oprykning til landets bedste række.

Forud for stævnet var Esbjerg dog ikke favoritter til guldet. Flere af modstanderholdene husede prominente navne, som eksempelvis VAT Copenhagens tidligere verdensmester, Jeanette Ottesen. Det skræmte dog ikke esbjergenserne, der udnyttede hjemmebanefordelen og hev sejren i land.

- Det gik helt vildt godt. Selvom vi vidste, at det ville blive svært, havde vi hele tiden troen på, at vi nok skulle klare det. Svømmerne leverede varen, og de viste, at vi er på vej tilbage, hvor vi hører til, siger elitetræner i Esbjerg Svømmeklub, Bo Jacobsen.

Esbjergenserne stillede med en 26-mands stor trup bestående af svømmere fra både senior-, junior- og årgangsholdet.

Annonce

Stor aldersmæssig forskel

Den esbjergensiske trup husede, udover den nykårede nordiske mester, Mikkel Gadgaard, også en tidligere verdensmester i 400 meter fri, Jacob Carstensen. Den 40-årige svømmer er hele 27 år ældre end Esbjergs to yngste holdmedlemmer ved stævnet, Ida Jacobsen og Amanda Olesen på 13 år.

Dette er dog, ifølge Bo Jacobsen, en god trupsammensætning, da de unge har meget at lære af en erfaren svømmer som Carstensen.

- Det er en fornøjelse at have en dedikeret og rutineret sportsmand som Jacob med i truppen. Han er vigtig, når det spidser til, og han giver en helt masse erfaring videre til de unge svømmere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce