Annonce
Esbjerg

Esbjerg-tatovør anmeldt til politiet: Det er altså lidt til grin

Kenneth Andersen, indehaver af Nordic Art Tattoo i Esbjerg og Kolding, siger han har glemt at registrere sig hos Sikkerhedsstyrelsen, men han billiger øget fokus på hygiejnen hos tatovører. Arkivfoto
Tatovørforretningen Nordic Art Tattoo i Kongensgade i Esbjerg er blevet meldt til politiet. Indehaveren synes forløbet er lidt pjattet, men han er glad for øget fokus på hygiejne hos tatovører.

Esbjerg: Tatovørforretningen Nordic Art Tattoo i Kongensgade i Esbjerg er blevet meldt til politiet, men indehaveren lægger ikke skjul på, at han synes, at man skyder gråspurve med kanoner.

Bag anmeldelsen står Sikkerhedsstyrelsen, og Nordic Art Tattoo, som netop har åbnet en afdeling i Kolding, er blevet politianmeldt, fordi forretningen ikke lever op til en ny lov på tatoverings-området.

Loven trådte i kraft i 2018. I den forbindelse blev det et krav, at alle tatovører og tatoveringssteder skal være registreret hos Sikkerhedsstyrelsen. Med registeret har kunderne sikkerhed for, at der bliver ført tilsyn med hygiejnen på tatoveringsstederne.

Sikkerhedsstyrelsen har siden nytår, hvor der var deadline for registrering, fået en lang række anmeldelser om tatoveringssteder, der ikke er registrerede. Det har nu ført til politianmeldelserne.

- På landsplan har vi politianmeldt 16 tatoveringssteder for manglende registreringer, fortæller Søren Muff, der er kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Annonce

Hvad sker der, hvis reglerne ikke bliver overholdt?

  • Sikkerhedsstyrelsen politianmelder alle tatoveringssteder, der ikke registrerer sig.
  • Styrelsen har hjemmel til at give tatoveringsstederne et påbud, hvis de ikke overholder de regler, der er i loven i forhold til hygiejne, information til kunderne og registrering af tatoveringsfarver. Styrelsen har mulighed for at komme på et uvarslet opfølgningsbesøg for at tjekke, at der er blevet fulgt op på påbuddet.
  • Retter tatoveringsstedet ikke op efter flere tilsyn og påbud, kan Sikkerhedsstyrelsen melde stedet til politiet med en bødeindstilling eller fjerne stedet fra Sikkerhedsstyrelsens register. Bliver tatoveringsstedet afregistreret, betyder det, at der ikke længere må laves tatoveringer på stedet.

Åbner ny butik

Indehaveren af Nordic Art Tattoo, Kenneth Andersen, siger, at han fik besøg i forretningen i begyndelsen af august, og at han er nu registreret – efter hans opfattelse 14 dage på den forkerte side af fristen.

- Så nu får jeg en bøde, men politiet kan ikke rigtigt oplyse mig om bødens størrelse. Det er lidt til grin, synes jeg, men jeg betaler den med glæde, siger indehaveren.

Han oplyser videre, at det er en simpel forglemmelse, at han blev registreret for sent. Og han understreger samtidig, at han synes, det nye regler er helt i orden.

- Jeg havde simpelthen glemt det, da jeg havde travlt med at åbne afdelingen i Kolding. Men jeg har det fint med de nye regler, som jo er for kundernes skyld, siger Kenneth Andersen, der i øvrigt snart åbner en et nyt studio i Esbjerg.

I dag er han lokaliseret i Kongensgade 87. Fra udgangen af oktober vil Nordic Art Tattoo være at finde i lidt længere nede af gågaden.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce