Annonce
Esbjerg

Esbjerg-tatovør anmeldt til politiet: Det er altså lidt til grin

Kenneth Andersen, indehaver af Nordic Art Tattoo i Esbjerg og Kolding, siger han har glemt at registrere sig hos Sikkerhedsstyrelsen, men han billiger øget fokus på hygiejnen hos tatovører. Arkivfoto
Tatovørforretningen Nordic Art Tattoo i Kongensgade i Esbjerg er blevet meldt til politiet. Indehaveren synes forløbet er lidt pjattet, men han er glad for øget fokus på hygiejne hos tatovører.

Esbjerg: Tatovørforretningen Nordic Art Tattoo i Kongensgade i Esbjerg er blevet meldt til politiet, men indehaveren lægger ikke skjul på, at han synes, at man skyder gråspurve med kanoner.

Bag anmeldelsen står Sikkerhedsstyrelsen, og Nordic Art Tattoo, som netop har åbnet en afdeling i Kolding, er blevet politianmeldt, fordi forretningen ikke lever op til en ny lov på tatoverings-området.

Loven trådte i kraft i 2018. I den forbindelse blev det et krav, at alle tatovører og tatoveringssteder skal være registreret hos Sikkerhedsstyrelsen. Med registeret har kunderne sikkerhed for, at der bliver ført tilsyn med hygiejnen på tatoveringsstederne.

Sikkerhedsstyrelsen har siden nytår, hvor der var deadline for registrering, fået en lang række anmeldelser om tatoveringssteder, der ikke er registrerede. Det har nu ført til politianmeldelserne.

- På landsplan har vi politianmeldt 16 tatoveringssteder for manglende registreringer, fortæller Søren Muff, der er kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Annonce

Hvad sker der, hvis reglerne ikke bliver overholdt?

  • Sikkerhedsstyrelsen politianmelder alle tatoveringssteder, der ikke registrerer sig.
  • Styrelsen har hjemmel til at give tatoveringsstederne et påbud, hvis de ikke overholder de regler, der er i loven i forhold til hygiejne, information til kunderne og registrering af tatoveringsfarver. Styrelsen har mulighed for at komme på et uvarslet opfølgningsbesøg for at tjekke, at der er blevet fulgt op på påbuddet.
  • Retter tatoveringsstedet ikke op efter flere tilsyn og påbud, kan Sikkerhedsstyrelsen melde stedet til politiet med en bødeindstilling eller fjerne stedet fra Sikkerhedsstyrelsens register. Bliver tatoveringsstedet afregistreret, betyder det, at der ikke længere må laves tatoveringer på stedet.

Åbner ny butik

Indehaveren af Nordic Art Tattoo, Kenneth Andersen, siger, at han fik besøg i forretningen i begyndelsen af august, og at han er nu registreret – efter hans opfattelse 14 dage på den forkerte side af fristen.

- Så nu får jeg en bøde, men politiet kan ikke rigtigt oplyse mig om bødens størrelse. Det er lidt til grin, synes jeg, men jeg betaler den med glæde, siger indehaveren.

Han oplyser videre, at det er en simpel forglemmelse, at han blev registreret for sent. Og han understreger samtidig, at han synes, det nye regler er helt i orden.

- Jeg havde simpelthen glemt det, da jeg havde travlt med at åbne afdelingen i Kolding. Men jeg har det fint med de nye regler, som jo er for kundernes skyld, siger Kenneth Andersen, der i øvrigt snart åbner en et nyt studio i Esbjerg.

I dag er han lokaliseret i Kongensgade 87. Fra udgangen af oktober vil Nordic Art Tattoo være at finde i lidt længere nede af gågaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce