Annonce
Esbjerg

Esbjerg-tatovør anmeldt til politiet: Det er altså lidt til grin

Kenneth Andersen, indehaver af Nordic Art Tattoo i Esbjerg og Kolding, siger han har glemt at registrere sig hos Sikkerhedsstyrelsen, men han billiger øget fokus på hygiejnen hos tatovører. Arkivfoto
Tatovørforretningen Nordic Art Tattoo i Kongensgade i Esbjerg er blevet meldt til politiet. Indehaveren synes forløbet er lidt pjattet, men han er glad for øget fokus på hygiejne hos tatovører.

Esbjerg: Tatovørforretningen Nordic Art Tattoo i Kongensgade i Esbjerg er blevet meldt til politiet, men indehaveren lægger ikke skjul på, at han synes, at man skyder gråspurve med kanoner.

Bag anmeldelsen står Sikkerhedsstyrelsen, og Nordic Art Tattoo, som netop har åbnet en afdeling i Kolding, er blevet politianmeldt, fordi forretningen ikke lever op til en ny lov på tatoverings-området.

Loven trådte i kraft i 2018. I den forbindelse blev det et krav, at alle tatovører og tatoveringssteder skal være registreret hos Sikkerhedsstyrelsen. Med registeret har kunderne sikkerhed for, at der bliver ført tilsyn med hygiejnen på tatoveringsstederne.

Sikkerhedsstyrelsen har siden nytår, hvor der var deadline for registrering, fået en lang række anmeldelser om tatoveringssteder, der ikke er registrerede. Det har nu ført til politianmeldelserne.

- På landsplan har vi politianmeldt 16 tatoveringssteder for manglende registreringer, fortæller Søren Muff, der er kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen.

Annonce

Hvad sker der, hvis reglerne ikke bliver overholdt?

  • Sikkerhedsstyrelsen politianmelder alle tatoveringssteder, der ikke registrerer sig.
  • Styrelsen har hjemmel til at give tatoveringsstederne et påbud, hvis de ikke overholder de regler, der er i loven i forhold til hygiejne, information til kunderne og registrering af tatoveringsfarver. Styrelsen har mulighed for at komme på et uvarslet opfølgningsbesøg for at tjekke, at der er blevet fulgt op på påbuddet.
  • Retter tatoveringsstedet ikke op efter flere tilsyn og påbud, kan Sikkerhedsstyrelsen melde stedet til politiet med en bødeindstilling eller fjerne stedet fra Sikkerhedsstyrelsens register. Bliver tatoveringsstedet afregistreret, betyder det, at der ikke længere må laves tatoveringer på stedet.

Åbner ny butik

Indehaveren af Nordic Art Tattoo, Kenneth Andersen, siger, at han fik besøg i forretningen i begyndelsen af august, og at han er nu registreret – efter hans opfattelse 14 dage på den forkerte side af fristen.

- Så nu får jeg en bøde, men politiet kan ikke rigtigt oplyse mig om bødens størrelse. Det er lidt til grin, synes jeg, men jeg betaler den med glæde, siger indehaveren.

Han oplyser videre, at det er en simpel forglemmelse, at han blev registreret for sent. Og han understreger samtidig, at han synes, det nye regler er helt i orden.

- Jeg havde simpelthen glemt det, da jeg havde travlt med at åbne afdelingen i Kolding. Men jeg har det fint med de nye regler, som jo er for kundernes skyld, siger Kenneth Andersen, der i øvrigt snart åbner en et nyt studio i Esbjerg.

I dag er han lokaliseret i Kongensgade 87. Fra udgangen af oktober vil Nordic Art Tattoo være at finde i lidt længere nede af gågaden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Annonce