Annonce
Sport

Esbjerg-træner jagter tilgang efter godkendt efterår

Esbjergs træner John Lammers kunne se sit mandskab slutte efteråret med en hjemmesejr over FC Nordsjælland.

Oprykkerne har overrasket i efteråret, hvor Esbjerg blander sig helt fremme i den sjove ende af Superligaen.

Esbjerg lukkede søndag en flot efterårssæson, da holdet hjemme med 3-0 over FC Nordsjælland hentede den ottende sejr i træk i Superligaen.

Vestjyderne kan derfor overvintre på en placering blandt de seks øverste hold i ligaen.

Cheftræner John Lammers er selvsagt også meget godt tilfreds med oprykkernes høst, der har kastet hele 29 point af sig i 20 kampe.

- Det har selvfølgelig været et godt halvår, og det var rart at slutte af med en sejr efter nogle knap så gode resultater i de seneste kampe. Vi fik vist, at vi kan spille god fodbold mod en hård modstander, siger han.

Trods de gode resultater fokuserer hollænderen fortsat på at holde afstand til bundholdene. Samtidig håber han på at tilføre truppen nye ansigter.

- Vi sigter altid efter det højest mulige, men målet er at undgå at ende i nedrykningsspillet. Nu kan vi gå på ferie med en placering i den sjove ende, og når man ligger der, så vil man selvfølgelig gøre alt for at blive hængende.

- Jeg har fortalt ledelsen, hvor jeg kunne tænke mig forstærkning, og det er specielt på kanterne, hvor vi er lidt tynde, men vi skal kigge på økonomien, og uanset, hvad der sker, skal vi nok finde en løsning, siger John Lammers.

Esbjerg-angriber Adrian Petre både scorede og assisterede mod FCN, og han blåstempler også efterårssæsonen.

- Det var vigtigt for klubben, at vi rykkede op i sommer, og nu ligger vi blandt de seks første, så det kunne ikke være bedre. Niveauet er højt, og jeg synes, vi har vist, at vi kan spille med, siger han.

Rumæneren ser dog frem til vinterpausen, som han mener er tiltrængt.

- Vi har et ungt hold, og vi har behov for at hvile os nu, for det har været en hård periode. Jeg er sikker på, at vi kommer endnu stærkere ud i det nye år, siger Adrian Petre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Plejehjem forvekslede to beboere: Datter fik besked om sin mors død alt for sent

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce