Annonce
Sport

Esbjerg-træner kræver defensive forstærkninger

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Esbjerg-træner Lars Olsen vil have nye spillere til defensiven efter et skuffende efterår.

Esbjerg led søndag eftermiddag et sviende nederlag til Randers, da holdet fra Vestjylland tabte med 0-3 til kronjyderne i efterårets sidste spillerunde.

Dermed har holdet lukket mål ind i 19 af efterårets i alt 20 superligakampe, og derfor mener cheftræner Lars Olsen, at vinterpausen skal bruges på at forstærke defensiven.

- Vi kan selvfølgelig træne os til at blive bedre i defensiven, men når det ikke lykkes, må vi kigge på alternativer, og som jeg ser det, så skal vi have styrket defensiven, siger Esbjerg-træneren.

Olsen mener, at det handler om at starte kampene bedre, så vestjyderne ikke lukker tidlige mål ind, som det var tilfældet mod Randers, hvor Esbjerg allerede måtte indkassere et mål efter otte minutters spil.

Får holdet lukket af i defensiven, så er Olsen ikke i tvivl om, at offensiven også kommer til at levere bedre præstationer på banen.

- Jeg er sikker på, at sådan som vi træner, så skal vi nok få lavet de mål fremad banen, hvis vi kan holde vores eget rent, siger han.

Sportschef Jimmi Nagel antyder også, at klubben kigger på defensive forstærkninger.

- Vi holder selvfølgelig øjne og ører åbne, men jeg vil ikke sætte nogle bestemte positioner på.

- Når det er sagt, så er det klart, at vi snart skal til at finde ud af at spille kampe uden at lukke mål ind, siger Jimmi Nagel.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Esbjerg

Vred bilist bliver sigtet for vold

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];