Annonce
Sport

Esbjerg-træner kritiserer defensiv efter overtidsscoring

John Randeris/Ritzau Scanpix
Den sene overtidsscoring af Hobro skyldes dårlig defensiv organisation, mener Esbjerg-træner John Lammers.

Esbjerg smed søndag sejren mod Hobro i allersidste minut, da unge Anel Ahmedhodzic relativt nemt fandt plads bag Esbjergs bagkæde og kunne udligne til slutresultatet 1-1.

Esbjergs cheftræner, John Lammers, var efter superligakampen skuffet over den sene udligning, som han mener, skyldes dårlig defensiv organisation.

- Vores defensive organisation var ikke god nok, og vi skal hjem og analysere på, hvem der kunne have gjort det bedre i den situation, siger Lammers.

Ved målet så Esbjerg-målmand Jeppe Højbjerg tvivlsom ud, da han kunne have taget bolden, inden den landede i fødderne på Ahmedhodzic, men i stedet valgte Højbjerg at bakke ind i mål igen.

- Jeg siger altid, at alle har et ansvar. Han spillede en god kamp indtil udligningen, men vi må hjem og se på scoringen igen, forklarer Esbjerg-træneren om Jeppe Højbjerg.

Det er anden kamp i streg, at Esbjerg taber point i overtiden, og det irriterer naturligvis Lammers.

- Det er altid noget lort at tabe, men måden, vi har tabt kampene på, er virkelig skuffende, siger Esbjerg-træneren kontant.

Hobro-træner Peter Sørensen er skuffet over sit holds præstation i de første 45 minutter, men han glæder sig samtidig over den sene udligning og præstationen i anden halvleg.

- Vores forsvarsspillere var for dårlige i nærkampene, men især vores boldomgang var for ringe i første halvleg.

- Jeg er glad for den sene udligning, men jeg glæder mig også over vores anden halvleg. Vi kom ud med en fornyet energi efter en første halvleg, der var alt for dårlig, siger Hobro-træneren.

Hobro skal i næste runde møde Randers hjemme, mens Esbjerg torsdag skal en tur til Hviderusland og møde Shakhtyor Soligorsk i Europa League-kvalifikationen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Vejen

Færre vinterudgifter i Vejen Kommune

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];