Annonce
Sport

Esbjerg-triatlet har endnu et skud i bøssen

Maja Stage Nielsen fik champagne efter kraftpræstationen på Lanzarote, men hun fik lige akkurat ikke en billet til VM på Hawaii. Foto: Ironman Lanzarote
Maja Stage Nielsen blev nummer to ved weekendens store ironman-konkurrence på Lanzarote. Det rækker lige akkurat ikke til en billet til VM på Hawaii i efteråret.

- Selvfølgelig er jeg da ærgerlig, men jeg føler ikke rigtig, at jeg kunne have gjort mere.

30-årige Maja Stage Nielsen var faktisk ganske godt tilfreds med sig selv efter weekendens Ironman Lanzarote, hvor hun blev nummer to i kvindernes professionelle klasse efter britiske Nikki Bartlett, der var godt fire minutter hurtigere end esbjergenseren efter 3,8 kilometer svømning, 180 km cykling og et afsluttende maratonløb på 42,195 km.

- Jeg var mega godt tilfreds med min svømning. Det er nok min bedste svømning nogensinde, men Bartlett er kendt for at være ekstrem stærk på cyklen. Det var hun også, men jeg troede, at jeg kunne have hentet hende på løbet, men sådan gik det desværre ikke, fortæller Maja Stage Nielsen.

Annonce

Stiller op i København

Britiske Bartlett er dermed kvalificeret til VM på Hawaii, der er konkurrencen over alle konkurrencer. Kvalifikationsreglerne til Hawaii er nemlig blevet ændret i denne sæson, hvor kravet nu er at vinde en ironman-konkurrence.

- Man kan ikke længere samle point med anden- og tredjepladser, så det er selvfølgelig lidt en skam, men der er ikke så meget at gøre ved det. Jeg gav alt, hvad jeg havde, og nu må jeg så tage den derfra, siger hun.

Men Maja Stage Nielsen har fortsat én chance for at komme til Hawaii, hvor Camilla Pedersen allerede er kvalificeret.

- Jeg stiller op til ironman i København den 18. august. Det er sidste skud i bøssen for mit vedkommende, men det bliver uden tvivl en hård konkurrence, da mange andre triatleter til den tid vil være i den samme situation som mig, siger hun.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce