Annonce
Sport

Esbjerg tryner ungarsk storklub og stryger til tops i CL

Henny Reistad scorede 13 gange for Team Esbjerg mod Ferencvaros. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Henny Reistad var den store profil, da Team Esbjerg med en stærk præstation besejrede Ferencvaros.

Team Esbjerg er tilbage i toppen af Champions Leagues gruppe A. Det vestjyske håndboldflagskib besejrede på hjemmebane det ungarske storhold Ferencvaros med 33-27 og generobrede dermed gruppeføringen fra Rostov.

Den klare sejr bekræfter, at Esbjerg i denne sæson har et hold, der er i stand til at spille med helt i toppen af europæisk håndbold.

Selv om ungarerne havde sine momenter undervejs, manglede de modtræk mod både esbjergensernes stærke forsvar og den storspillende Henny Reistad, der scorede 13 gange.

Annonce

Esbjerg havde overtaget fra start, og at holdet kun førte med et enkelt mål ved pausen, havde spillerne grund til at ærgre sig en smule over.

I store dele af første halvleg spillede vestjyderne nemlig glimrende. Rikke Poulsen leverede stribevis af redninger i målet, og ved stillingen 11-6 midtvejs i halvlegen var ungarerne nærmest rådvilde.

Alligevel åd Ferencvaros sig gradvist ind i kampen igen. Holdet er præget af ungarske og tyske landsholdsprofiler, og da de to hold mødtes i Budapest tidligere på sæsonen, blev det uafgjort 31-31.

Gæsterne lod sig heller ikke gå på af, at Esbjerg også startede i højt tempo efter sidebyttet. Ti minutter inde i anden halvleg udnyttede Greta Marton en friløber til at bringe Ferencvaros foran 21-20 - holdets første føring siden 1-0.

Men Esbjerg har en guldfugl i Henny Reistad, som med scoringer på vitale tidspunkter sørgede for at holde sit hold på sporet.

Og da Line Jørgensen Myers satte en af sine efterhånden sjældne scoringer ind til 23-21 fra en uvant post på højre fløj, lignede Esbjerg et hold, der havde genvundet initiativet.

Billedet af et hjemmehold i overskud blev forstærket i de følgende minutter. Ungarske fejl førte til flere lette scoringer, og med 11 minutter igen stod der 27-22 på måltavlen i Blue Water Dokken.

Det kom Ferencvaros aldrig tilbage fra. De slukørede ungarere endte som statister i Reistads show.

/ritzau/

Annonce
EfB For abonnenter

EfB lukkede sæsonen med dødkedelige 94 minutter og 2-2 mod Jammerbugt: Mareridtet er forbi – eller er det?

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Dorthes 15-årige datter blev fundet død på sin efterskole: - Da de nævnte, at det var Sanja, rejste jeg mig, gik ind i stuen og skreg helt vildt

Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: - Der er ikke nogen af os, der passer ind på et slot eller i en kirke

EfB

Jeppe Højbjerg: Jeg er bekymret for EfB’s fremtid

Esbjerg For abonnenter

Aleksander udsatte sig selv for smerte, da han brugte en lighter og en tøjklemme til at brænde et 30 centimeter motto på sin venstre arm: - Det blev nærmest en slags hjernevask

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Varde

Tidligere byrådsmedlem står frem og retter kritik mod kommunen i sag om mulig svindel med kommunale midler

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Kultur For abonnenter

Succesforfatterens triste ungdom: Mobberi på seminariet kom til at præge hele hendes liv

Aabenraa For abonnenter

Den genvalgte formand: - Man sagde, at vi ville forsvinde som dug for solen, men vi er her stadig

Billund

Maria deler sin overvægt ærligt på sociale medier - også når det går den forkerte vej: - Jeg har altid spist, når livet gjorde ondt

Annonce