Annonce
Speedway

Esbjerg Vikings sat på plads af det suveræne tophold

Esbjerg Vikings kunne ikke stille meget op i onsdagens hjemmematch mod Holsted Tigers. Foto: Chris U. Pedersen
Holsted Tigers vandt onsdagens topbrag i speedwayligaen på Granly Speedway Arena med 46-39.

Der var ingen slinger i valsen hos Holsted Tigers, der blot har prøvet at tabe en enkelt gang i denne sæson, da topholdet var på besøg hos Esbjerg Vikings.

Gæsterne kom godt nok bagud 5-1 efter det første heat, men derefter styrede Nicki Pedersen og holdkammeraterne i den grad begivenhederne på et velbesøgt Granly Speedway Arena.

Holsted er for længst sikker på en direkte plads i den afsluttende superfinale, mens Esbjerg Vikings med en storsejr kunne gøre topholdet selskab. Det var hjemmeholdet dog aldrig i nærheden af.

Holsted var undervejs foran med 43-30, men Esbjerg fik pyntet en smule til sidst og tabte 46-39.

Sidste match i grundserien køres på fredag på Varde Motor Arena i Outrup, hvor Region Varde med en sejr på fem point over Slangerup snupper andenpladsen i ligaen og den anden og sidste direkte billet til superfinalen.

Esbjerg Vikings skal nu ud i to knald eller fald matcher for at komme videre til finalen.

Meget mere om matchen Esbjerg Vikings - Holsted Tigers på www.jv.dk lidt senere..

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce