Annonce
Speedway

Esbjerg Vikings vandt efter stærkt comeback - Varde tabte på Fyn

Niels Kristian-Iversen (rød hjelm) blev topscorer for Esbjerg Vikings onsdag aften. På slaggeren i Korskro vandt holdet 47-37 over Slangerup. Arkivfoto: sportxpress/Ritzau Scanpix
Efter en småsløj indledning kom Esbjerg Vikings tilbage og endte med at vinde overbevisende på hjemmebane over Slangerup. Region Varde tabte trods en velkørende Michael Jepsen Jensen.

Esbjerg/Varde: Det meste af aftenen så det ikke ud til, at Esbjerg Vikings' sejr skulle blive så overvældende, som den blev. Faktisk så det ikke ud til, at det nødvendigvis var Esbjerg, som denne aften skulle have to point til kontoen. Men sådan blev det. 47-37 lød sejren over Slangerup på.

Esbjerg kom ellers skidt i gang, da Niels-Kristian Iversen blev diskvalificeret i aftenens første heat, mens Slangerups to topkørere, Mikkel Michelsen og Dawid Lampart, kørte over stregen som etter og toer. Værterne haltede efter Slangerup, og Michelsen og Lampart støvsugede mere eller mindre alle point i deres heats.

Så småt fik Esbjerg dog styr på cyklerne, og i heat seks blev Niels-Kristian Iversen sat ind som taktisk reserve. Han tog aftenens blot anden heatsejr til sit hold, og så begyndte sejrene at rulle ind.

I 11. heat kom Esbjerg for første gang foran i dysten, da Niels-Kristian Iversen og Bjarne Ågård Pedersen kørte over stregen som nummer et og to og hentede fem vigtige point. Den føring slap værterne ikke igen. I de to sidste heats blev Slangerup sat helt til vægs, føringen blev udbygget og comebacket fuldbragt.

Niels-Kristian Iversen blev aftenens topscorer for Esbjerg med 13 point og tre bonuspoint.

Annonce

Joker forhindrede ikke nederlag

Region Vardes udvalgte tilbragte onsdag aften i Fjelsted. Her viste Michael Jepsen Jensen sig at være særdeles stærkt kørende, men det var ikke nok til at tage matchpoint.

Som aftenen skred frem, sakkede Region Varde længere og længere bagud, og da holdet inden heat 12 var bagud med ti point, kørte Michael Jepsen Jensen som joker. Han vandt heatet, og fulgte op med endnu en sejr i sidste heat, men det var ikke nok til at forhindre et nederlag.

Michael Jepsen Jensen endte på 18 point, blandt andet takket være dobbeltpoint i heat 12.

Region Varde kan trøste sig med, at nederlaget kun blev på 41-46. Det betyder, at holdet får et bonuspoint til stillingen, fordi den omvendte match i fredags blev vundet 52-35 over Fjelsted.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce