Annonce
Esbjerg

Esbjerg-virksomhed får fornem praktikplads-pris

Dansk Industris Praktikpladspris blev tirsdag overrakt til virksomheden Granly Steel. På billedet ses fra venstre, borgmester Jesper Frost Rasmussen (V). Finn Just Jensen Granly Steel og, formand for DI Sydvestjylland Jesper Toft Mathiasen. (Pressefoto: DI/Christer Holte)
Granly Steel A/S giver en ekstra chance til unge, selv om de har fået en plet eller to på straffeattesten. Det har tirsdag givet en praktikpladspris til virksomheden fra Dansk Industri.

Esbjerg: Hvis man som ung har dummet sig og er kommet skævt ind på tilværelsen og arbejdslivet, kan det være svært at få et job og næsten umuligt at få en læreplads. Men hos Granly Gruppens virksomheder, herunder Granly Steel A/S, ser man muligheder i stedet for begrænsninger, og derfor tilbyder virksomheden også tidligere kriminelle en læreplads.

- Det er første gang, DI Sydvestjylland uddeler en praktikpladspris, og vinderen kan næppe være mere velvalgt. Granly Steel A/S får prisen for en enestående indsats for at uddanne nye faglærte og ikke mindst fordi virksomheden tilbyder unge med en plettet straffeattest en chance, de måske ellers ikke ville have fået, siger formand for DI Sydvestjylland administrerende direktør, Jesper Toft Mathiasen, Claus Sørensen A/S og fortsætter:

- At få sådan en chance kan give den unge et helt nyt og positivt afsæt for resten af livet. Det betyder en stor samfundsmæssig gevinst, for ikke nok med at det hjælper en ung, så får vi også god faglært arbejdskraft ud af det – og det har vi brug for, siger Jesper Toft Mathiasen.

Sammen med borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) overrakte formanden prisen ved en reception på Granly Steel i Nyhavnsgade tirsdag eftermiddag.

Annonce

Mangel på faglærte

DI uddeler i både 2019 og 2020 en PraktikPladsPris til 25 medlemsvirksomheder fra hele landet. Virksomheder, der gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

Knap hver femte virksomhed, i de brancher DI repræsenterer, har forgæves forsøgt at rekruttere nye faglærte medarbejdere. Udfordringen vil ikke blive mindre, efterhånden som flere ældre årgange går på pension. Fremtidens faglærte skal uddannes i dag, lyder parolen derfor fra DI.

Sjov anekdote

Ud over stor ros til Granly bidrog Esbjergs borgmester med en sjov anekdote fra virksomhedens interne historieskrivning:

- Et eksempel på rummeligheden fik Kriminalforsorgen også at føle, da den kort før sommerferien kiggede forbi en fredag eftermiddag. Kriminalforsorgen havde efter nogle måneder fundet ud af, at en medarbejder med fodlænke åbenbart ikke var her på adressen fredag eftermiddag. Kriminalforsorgens udsendte møder så Keld Voigt og siger, at han kommer for at følge op på en medarbejder der i øjeblikket har fodlænke – om Keld Voigt ved, hvem de taler om. Keld tager et sug af cigaretten, kigger på kriminalforsorgens udsendte og svarer: Kan du være lidt mere præcis – dem har vi tre af i øjeblikket …, refererede borgmesteren med et smil og glimt i øjet.

En stor ære

Adm. direktør Finn Just Jensen fra Granly Steel er stolt og beæret over at få den fornemme anerkendelse og understreger, at der er behov for et godt samarbejde for at få tingene til at lykkes:

- Først og fremmest kræver det, at kollegaerne her på virksomheden er villige til at gøre den ekstra indsats for at få tingene til at lykkes, derudover kræver det et godt samarbejde med erhvervsskolen på Rybners, hvor lærlingene tager den boglige del af uddannelsen. Det er nødvendigt engang imellem, for det er ikke alle vores lærlinge, der har gode minder om at sidde i et klasselokale. Det kræver en god forståelse imellem skole og virksomhed. Blandt andet har vi et tæt samarbejde for at undgå fravær i skoleforløbet, siger Finn Just Jensen.

Granly Steel A/S arbejder også sammen med High Five, som er et projekt, der netop har til formål at hjælpe tidligere kriminelle i gang på arbejdsmarkedet. - Det er ikke hver gang, det lykkes, nogle gange må læreaftalen annulleres. For der gås ikke på kompromis med kvaliteten. De faglærte hos vores virksomheder skal kunne nøjagtig det samme som andre faglærte – ja, måske skal de endda bevise lidt mere, at de vil uddannelsen. Men heldigvis lykkes det ofte, og i dag kan vi se med stor tilfredshed på den lange række af dygtige faglærte medarbejdere, der har været igennem et forløb her hos os, siger Finn Just Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Stjal værktøj for 25.000 kroner

Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Esbjerg

Mysterium om døde måger ved ny sø

Annonce