Annonce
Esbjerg

Esbjerg-virksomhed med flere end 1000 ansatte er blevet handlet

Omkring 1.100 ansatte i rederiet Esvagt får i fremtiden kun en ejer, nemlig kapitalfonden 3i Infrastructure. Arkivfoto: JV
Kapitalfonden 3i Infrastructure, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Esbjerg: Det store esbjergensiske offshore-rederi Esvagt, som oprindeligt blev stiftet af de tre lokale erhvervsfolk Ole Andersen, Kent Kirk og Henning G. Kruse, er blevet handlet, så rederiet i fremtiden kun får en ejer.

Esvagt har igennem en længere periode været genstand for en strategisk salgsproces, som nu er afsluttet med det resultat, at kapitalfonden 3i Infrastructure køber den anden ejer AMPs 50 procents andel, så Esbjerg-rederiet i fremtiden vil være fuldt ejet af 3i.

Det meddeler Esvagt i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at 3i’s yderligere investering i forbindelse med overtagelse forventes at være 268 millioner britisk pund, svarende til 2,3 milliarder kroner.

Annonce

Færdiggørelsen af transaktionen er betinget af visse tredjeparters samtykke og forventes at finde sted i første kvartal af 2022, fremgår det af meddelelsen.

- Denne beslutning er et vidnesbyrd om det stærke potentiale 3i Infrastructure ser i Esvagt og en ægte tillid til vores organisation, som vi kun kan værdsætte. Rent praktisk betyder det også, at vi kan fortsætte med at udvikle vores virksomhed "business as usual" og beskytte de stærke Esvagt-værdier, som har været grundlaget for vores succes siden 1981. Vi ønsker 3i held og lykke som ejere af Esvagt, og vi vil sammen vise, at den fulde investering i vores virksomhed var en klog beslutning, oplyser Peter Lytzen, der er administrerende direktør hos Esvagt i pressemeddelelsen.

Satser på grøn omstilling

Esvagt, som fra sit hovedkontor på Esbjerg Havn beskæftiger omkring 1.100 ansatte, langt hovedparten søfolk, opererede fra begyndelsen inden for olie- og gasindustrien med standby- og sikkerhedsopgaver i Nordsøen.

I 2015 solgte de tre lokale mindretalsaktionærer, som på daværende tidspunkt tilsammen ejede 25 procent, mens A.P. Møller-Mærsk havde 75 procent af aktierne, til de to kapitalfonde 3i og AMP.

Om Esvagt

Esvagt blev oprindeligt stiftet af Kent Kirk, Ole Andersen og Henning G. Kruse. Senere blev de tre mindretalsaktionærer, da A.P. Møller-Mærsk købte 75 procent af aktierne. Esvagt er i dag ejet af kapitalfondene 3i og AMP Capital.

Esvagt leverer sikkerhed til søs. De vigtigste opgaver er rednings-og oliebekæmpelsesberedskab i og omkring olie-og gasfelter i Nordsøen. Som noget relativ nyt er rederiet også gået ind med ydelser inden for havvindmølleindustrien.

Esvagt opererer en flåde på flere end 40 fartøjer og beskæftiger flere end 1100 ansatte, langt hovedparten er søfolk.

Det blev samtidig startskuddet til en intensiveret satsning på offshore-vind, og Esvagt står foran et vigtig indtog på det amerikanske marked for havvind.

Med de nye ejere har Esvagt leveret seks nye såkaldte SOV'er (fartøjer til brug indenfor havvind), og der er indgået et joint venture med selskabet Crowley i USA for at støtte det spirende offshore vindmarked der.

Annonce

Topchefen fortsætter

Offshore-vindmarkedet, og dermed efterspørgslen efter SOV'er, forventes at vokse kraftigt i de kommende år, da mange europæiske regeringer og amerikanske stater har sat ambitiøse offshore-vind-udbygningsmål som en del af deres nul-emissionsplaner.

- Esvagts overgang til en markedsleder inden for europæisk havvind har været en stor bedrift. Vi mener, at rederiet er godt rustet til at drage fordel af fortsat attraktive vækstmuligheder i vindsektoren, og vi er glade for at overtage 100 procent af forretningen, udtaler Richard Laing, formand for 3i Infrastructure.

Desuden siger Phil White, der er Managing Partner og Head of Infrastructure, 3i Investments plc, Investment Manager, at man ser frem til at fortsætte samarbejdet med Peter Lytzen og hele Esvagt-teamet for at drage fordel af den fremtidige vækst på havvindmarkedet, både i Europa og USA.


Annonce
Esbjerg For abonnenter

Konservativ politiker behandler ansøgninger fra sin egen arbejdsplads: Men han er ikke inhabil, siger kommunal chefjurist

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ruin til salg er endt i hårdknude: Alle sender aben videre

Aabenraa For abonnenter

Jan-Evan klagede over en ubrugelig protese - men kommunen sagde nej: Han måtte forlade politiet efter 38 år

Esbjerg For abonnenter

Brintfabrik til 7,5 milliarder kroner med 300 nye job ved Esbjerg er i fare: Investor efterlyser mere vedvarende energi

Billund

Få din helt egen legomodel udstillet i Legoland

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Navne For abonnenter

Susanne samler på tasker, pudderdåser og taskeholdere: - Man kan få sine erindringer frem gennem samlingerne

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Sønderborg

Brodrømmen over Als Fjord står på begrænset støtte

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Vejen For abonnenter

Ny brandmand hos de frivillige: En god måde at lære byen at kende på

Sydjylland For abonnenter

Kæmpe millionbeløb er på spil: Alliancer i hele landsdelen står på spring for at få fingrene i nye klimaskoler - men ingen ved præcis, hvad de skal kunne

Billund

Alle plejehjem er hårdt pressede af corona: På et plejehjem i Grindsted er der maks pres på - og det må ikke blive værre

Annonce