Annonce
Esbjerg

Esbjergbaseret virksomhed køber op i Norge og Skotland

Det Esbjergbaserede selskab Relyon Nutec, der verden over leverer kursus- og sikkerhedstræning har været på opkøb. Arkivfoto: André Thorup
Samtidig med at Relyon Nutec, det tidligere Falck Safety Services, fortsætter den økonomiske forbedring, har selskabet ved den tidligere brandskole i Esbjerg overtaget to firmaer.

Esbjerg: Ejeren af den tidligere Esbjerg Brandskole skiftede tidligere i år navn fra Falck Safty Services til Relyon Nutec, efter at man var blevet overtaget af kapitalfonden Polaris Private Equity.

Dengang varslede selskabet, som har sin primære selskabsadresse i Esbjerg og beskæftiger flere end 1.000 ansatte i mere end 20 lande verden over, opkøb og ekspansion af forretningen.

Det er nu sket.

Virksomheden, der også er lidt af institution i Esbjergs offshoreindustri og et kendt træningssted for tusindvis af ansatte i oliebranchen og havvindmølleindustrien, har opkøbt det norske selskab Oiltec Solutions og Cresent, som er leverandører til olie- og gasindustrien.

Det meddeler selskabet i en pressemeddelelse.

Annonce
Vi er nu nået et punkt på vores rejse, hvor vi er klar til at accelerere ekspansionen af portefølje- og serviceudvidelsen med opkøb og derved styrke vores position som en fuldserviceudbyder til vores mange betroede nationale, regionale samt globale kunder,

Torben Harring, adm. direktør, Relyon Nutec

Mere ekspansion

Norske Oiltec Solutions udvikler teknologisk simulering af borings- og kranoperationer til olie- og gasindustrien. Sælger af selskabet er den store norske kapitalfond Hitecvision. Det andet opkøb, Cresent, servicerer olie- og gasindustrien med ydelser inden for digital læring til bl.a. til sundheds- og sikkerhedsuddannelse. Selskabet har adresser i Aberdeen og Brasilien.

- Med opkøbet af Oiltech Solutions og Cresent har vi taget vigtige skridt inden for teknologier til simulering og digital træning. Begge virksomheder har udviklet exceptionelle løsninger, selvom de kun er 40 ansatte tilsammen. Med vores 1200 dedikerede medarbejdere, fordelt over 20 lande og 34 træningscentre, vil vi levere deres services omkostningseffektivt og hurtigt til vores kunder over hele verden, udtaler Torben Harring, administrerende direktør i Relyon Nutec, i pressemeddelelsen.

Nyheden om de to opkøb kommer samtidig med, at Relyon Nutec har offentliggjort sit regnskab for første halvår. Det viser, at selskabet havde en omsætning på 454 millioner kroner og et driftresultat på 86 millioner kroner.

- Vi er nu nået et punkt på vores rejse, hvor vi er klar til at accelerere ekspansionen af portefølje- og serviceudvidelsen med opkøb og derved styrke vores position som en fuldserviceudbyder til vores mange betroede nationale, regionale samt globale kunder, oplyser Torben Harring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce