Annonce
Navne

Esbjergenser vinder Dansk Industri Sydvestjyllands lærlingepris: - For mig er det en selvfølge at være hjælpsom

På grund af coronarestriktioner fik Simon Nordstjærne Holm overrakt prisen ved et internt arrangement i Esbjerg Maritime Service A/S. Foto: Mette Fruergaard
Simon Nordstjærne Holm har været klejnsmedlærling hos Esbjerg Maritime Service A/S. Det har han gjort så godt, at han nu er vinder af Dansk Industri Sydvestjyllands lærlingepris.

Esbjerg: Simon Nordstjærne Holm blev i sommer færdiguddannet kleinsmed. Han er nu i færd med at aftjene sin værnepligt og blev noget overrasket, da hans tidligere kollegaer fra lærlingetiden hos Esbjerg Maritime Service A/S ringede for at fortælle, at han altså havde vundet Dansk Industri Sydvestjyllands lærlingepris.

- Det var en glædelig overraskelse, siger han.

Og Claus Andersen fra Esbjerg Maritime Service A/S, som stod for at lave indstillingen, er ikke i tvivl om, at det er velfortjent, at Simon fik prisen.

Annonce

- Kleinsmed Simon Nordstjærne Holm er om nogen gået forrest som et godt eksempel. Han er utrolig hjælpsom og ikke bleg for at prøve nye ting, også selvom sværhedsgraden er over, hvad en kleinsmedelærling normalt bliver udsat for, siger Claus Andersen fra Esbjerg Maritime Service A/S i en pressemeddelelse fra Dansk Industri Sydvestjylland.

- Han har også deltaget på Business Esbjergs erhvervsmesse for folkeskolerne de sidste to år, hvor han har været et af virksomhedens ansigter udadtil. Her har han på en helt utrolig professionel og medlevende måde kunnet fortælle både forældre og unge mennesker om mulighederne ved en faglært uddannelse.

Brug for flere

- Som formand for DI Sydvestjylland er jeg ekstra glad for, at vi med valget af Simon har fundet en rigtig rollemodel, som heller ikke er bange for at stille sig op og fortælle om sin erhvervsuddannelse. Vi har brug for unge, der kan fortælle andre unge, at det faktisk er ret fedt at tage en erhvervsuddannelse, fordi det giver så mange muligheder fremadrettet, siger Jesper Toft Mathiasen.


For mig er det en selvfølge at være hjælpsom, og derfor var det også stort at blive anerkendt for det.

Simon Nordstjærne Holm


Esbjerg Maritime Service A/S har indstillet Simon som årets lærling i Sydvestjylland, fordi han, mener virksomheden, om nogen fortjener ros og anerkendelse. Han har blandt andet taget svejsecertifikater i virksomheden inden for TIG, rørtråd, alu og CO2, hvilket har gjort, at han har kunne bidrage direkte i produktionen og på diverse projekter.

- Det er utroligt vigtigt, at vi får uddannet flere faglærte her i vores område. Ikke mindst på det maritime område tegner der sig nogle fantastiske muligheder med den nye energiø og alle de grønne aktiviteter, der er gang i på Esbjerg Havn. Udnævnelsen af Simon til årets lærling er derfor en god reminder til andre unge om at kigge denne vej, siger Jesper Toft Mathiasen, DI Sydvestjylland.

Med lærlingeprisen følger et diplom og et ur til evigt minde om prisen som årets lærling 2020 i Sydvestjylland, fortæller Jesper Toft Mathiasen.

Annonce

Altid positiv

- Simon har i den sidste tid af sin læreperiode været fast makker på et stort projekt i virksomheden på lige fod som en uddannet smed. Han har løftet opgaven til UG og fået stor ros for sit engement og gåpåmod under opgaven. Samtidig møder han smilende ind hver dag og går lige så smilende hjem til fyraften. Han har en positiv tilgang til tingene, og trods hans unge alder viser han vejen for mange, til hvordan man kommer langt med den rette indstilling, slutter Claus Andersen fra Esbjerg Maritime Service A/S.

Simon Nordstjærne Holm fortæller selv, at det falder ham helt naturligt at være hjælpsom.

- Det, tror jeg, bunder i opdragelsen, siger han.

- For mig er det en selvfølge, og derfor var det også stort at blive anerkendt for det, tilføjer han.

Og hos Esbjerg Maritime Service A/S har det været rigtig glade for den hjælpsomhed.

- Simon aftjener lige nu sin værnepligt, men man kan håbe, at han vil søge tilbage til området efter endt tjeneste, for vi har brug for medarbejdere som ham i Esbjerg, siger Claus Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce