Annonce
Esbjerg

Esbjergensere forargede over ny Hede Rytmer-festival

- Der er ikke engang betalt benzinbonner for at køre til Esbjerg og have de møder, vi har haft. Vi mister penge på det her, mens vi forsøger at redde nogle penge til billetkøberne i Esbjerg, siger Oliver Zähringer (th), som er ærgerlig over de mange vrede kommentarer på Facebook. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen

Mens flere tusinde indbyggere i Esbjerg og omegn har mistet penge på den aflyste Hede Rytmer-festival, har folkene bag Esbjerg-fiaskoen nu annonceret en omgang Hede Rytmer i Silkeborg i 2019. Det har skabt stor forargelse, men der er tale om to isolerede festivaler, lyder svaret fra Oliver Zähringer, der desuden har noget billeterstatning på vej.

ESBJERG: Det var en torn i øjet på mange esbjergensere, da det i denne uge blev annonceret, at der maj 2019 løber en Hede Rytmer-festival over scenen i Silkeborg.

"Oplev nogle af de største danske topnavne på Silkeborgs rockfestival Hede Rytmer" står der i øjeblikket på turistbureauet Visit Silkeborgs hjemmeside. Det har fået mange til tasterne på de sociale medier, for forargelsen er stor over, at folkene bag Hede Rytmer på en ene side ikke har kunnet betale de omkring 2500 billetkøberne deres tabte penge tilbage, men samtidig har råd til og mod på at arrangere endnu en festival.

Flere esbjergensere har valgt at lægge dele denne statusopdatering på Facebook:

- Det er omtrent 1,3 millioner kroner, der blev hentet her i Esbjerg ... Og nu bliver der hentet endnu flere i Silkeborg! Det synes jeg simpelthen ikke er i orden. Der er højst sandsynligvis ikke store chancer for, vi får vores penge tilbage. Men jeg synes det er vigtigt at alle får øjnene op for det svindel, der åbenlyst foregår, lyder det blandt andet fra en utilfreds billetkøber, som mange andre altså tilslutter sig.

I opslaget fremgår det desuden, at de esbjergensiske billetkøbere med håret i postkassen burde inviteres med op til koncerten i Silkeborg, og desuden kritiseres det, at festivalen har lukket for muligheden for at kommentere på Facebook. Det samme forarger Bente Schäfer Johansen:

- Jeg kan ikke kommentere derinde (på Hede Rytmers Facebook-side, red.), da alle, der har spurgt ind til eller kommentet, at der bliver en Hede Rytmer i 2019, er blevet blokeret. Så kritik eller spørgsmål om, hvornår man får sine penge, får én blokeret, skriver hun.

Annonce

Hede Rytmer er et "navn" og ikke et selskab. Folkene bag købte navnet af et konkursbo i Silkeborg for seks år siden og genbyggede arrangementet i foreningen Silkeborg Musik og Kultur Events som en lokal almenvelgørende forening. Overskuddet fra de årlige koncerter gives til velgørende formål. På samme måder forsøgte man sig i år i Randers og Esbjerg, med to nye foreninger, henholdsvis "Randers Kultur og Musik Events" og "Esbjerg Kultur og Musik Events", som hver skulle stå som arrangør af de lokale festivaler. Det er dog i store træk de samme folk, som går igen som medlemmer i de tre foreninger, som grundet reglerne om almen velgørende foreninger fungerer som tre uafhængige økonomiske kredsløb.

For de penge, der var kommet ind fra billetsalget i Esbjerg, var der nået at blive betalt udgifter til markedsføring og grafisk produktion, men ellers ikke noget. Oliver Zähringer slår fast, at der ikke er udbetalt lønkroner eller til administration.

Håb for en delvis refusion

Oliver Zähringer er en af hovedmændene bag Hede Rytmer-brandet, og han lægger ikke skjul på, at han er godt træt af den hårde kritik og de mange grimme ord om ham selv og andre bag festivalen, som han betegner som tilsvininger. Derfor er kommentarfeltet blevet lukket.

Han oplever tværtimod situationen sådan, at han i de sidste to måneder har kæmpet for, at billetkøberne kan få en del af deres penge tilbage.

- Siden vi måtte melde ud, at Hede Rytmer i Esbjerg måtte aflyses, er tiden blevet brugt på at isolere alle andre krav, så billetkøberne kan få de penge, der er tilbage. Vi har kunnet lave nogle aftaler med vores leverandører, som gør, at de ikke gør krav mod foreningen, og dermed får billetkøberne alle de penge der er tilbage. Det vil ikke være hele beløbet, folk vil få tilbage, og vi kan ikke sige præcist hvor meget endnu, siger Oliver Zähringer.

Hvad med at invitere billetkøberne fra Esbjerg gratis op til Silkeborg-festivalen?

- Det kunne vi måske godt, men så kunne de sælge billetterne videre på det grå marked. Og hvis vi giver 2500 billetter ud, så har vi kun plads til halvdelen af de gæster, vi skal have, og så går Silkeborg ned.

Kan esbjergensiske billetkøbere så få udbetalt noget af et eventuelt overskud i Silkeborg?

- Nej, for vi er en almenvelgørende forening, så vi må kun udlodde penge til velgørende formål og foreninger. Men som sagt kan vi snart betale nogle af pengene tilbage for billetterne købt i Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Affaldshåndtering som i DDR-tiden

Lokaldebat: I den bebyggelse i Egernsund, hvor min kone og jeg bor, oplever vi til stadighed, at vore affaldscontainere ikke bliver tømt. Bebyggelsen består af 12 ejerlejligheder og otte boligforeningslejligheder. Problemet er, at Sønderborg Kommune entrerer med et system omkring bortskaffelse af affald, som ingen normalt begavede mennesker forstår. Et årskursus til borgerne i affaldshåndtering ville sikkert gøre underværker, men det vil kommunen næppe finansiere. Det system, skraldemændene (jo, det ord eksisterer skam endnu i det danske sprog) arbejder efter, bevirker, at hvis en lille ren plasticpose havner i den forkerte container, bliver den ikke tømt. Jeg luftede forleden min irritation på en særlig Egernsund-side på Facebook - og straks var der adskillige eksempler på, at rene bagateller er skyld i, at containerne bliver stående. Man må godt smide pap-emballagen fra en ramme cola i den dertil indrettede container - men så skal plasticomslaget pilles af. Ellers? Nul tømning. En mikroskopisk rest af marmelade i et glas - selvom man har brugt flere liter varmt vand på at gøre glasset rent - nul tømning. Kære byrådsmedlemmer - i har jo skabt et "system", der kunne være hentet i DDR i 1965. Folk er ikke ligeglade, men at lave en ordning for fjernelse af affald, som kun borgere med stærke læsebriller kan navigere rundt i (humor kan forekomme), er en ommer. Gad vidst, om det kun er i Egernsund, vi synes, at nu er målet sgu fuldt. Er der en modig byrådspolitiker, der kunne have lyst til at kommentere mit indlæg, skulle han/hun være velkommen. Trist, at der er længe til næste kommunalvalg, ellers skulle I nok komme på banen.

Annonce