Annonce
Debat

Esbjergensere med udsigt til Arne-pension: Vogt jer

Annonce

Kort før jul blev det en realitet: Retten til tidlig pension for dem, der har været længst tid på arbejdsmarkedet, blev vedtaget i Folketinget.

Det betyder, at i 2022 vil 930 borgere i Esbjerg Kommune få muligheden for at trække sig tidligere tilbage, mens det gælder 9.700 borgere i hele Region Syddanmark.

Det glæder os meget, for når man har bidraget til samfundet i mange år, skal det være muligt at trække sig tilbage med værdighed, inden kroppen siger stop. 8 ud af 10 af dem, der omfattes, er faglærte eller ufaglærte, og den gruppe starter ofte tidligt på arbejdsmarkedet med fysisk hårdt arbejde. For Socialdemokratiet var det blodig alvor at få Arne-pensionen i hus, for det ville gavne mange af de esbjergensere, som har knoklet som slagteriarbejder eller på byens mange industrivirksomheder.

Men der er mørke skyer i horisonten. Efter længere tids uldne udmeldinger tonede Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen, rent flag om retten til tidlig pension kort før jul. Beskeden fra Venstre til de nedslidte er klar: Ingen tidlig pension til jer!

Venstre vil dermed fratage 930 esbjergensere – og de tusindvis der i årene fremover vil være berettigede – muligheden for den samme livskvalitet i pensionsårene, som højtuddannede nyder godt af. Hvorfor vil Venstre det? Og anerkender Venstre ikke, at de mennesker, som har slidt og slæbt med f.eks. hårdt fysisk arbejde siden de var helt unge, har fortjent at gå tidligere på pension end dem, som har læst mange år på universitet og kommet sent ud på arbejdsmarkedet. Det vil vi gerne have svar på – og det vil vælgerne, ikke mindst de 930 borgere i Esbjerg Kommune, helt sikkert også.

Vi kæmper for jeres ret til en værdig tilbagetrækning. Også efter næste valg!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce