Annonce
Esbjerg

Esbjergenserne vil redde liv efter Eriksen faldt om: Flere vil være hjerteløbere og lære førstehjælp

Hos Røde Kors Esbjerg har man mærket stigende interesse for at lære at bruge en hjertestarter, efter Christian Eriksen faldt om under EM. Foto: Frederik Brogaard
Efter Christian Eriksens uhyggelige kollaps under EM i Fodbold, har mange danskere meldt til Trygfondens ordning med hjerteløbere. Også førstehjælpskurser har været efterspurgt den seneste månedstid. Og det gælder også i Esbjerg.

Den 12. juni sad de fleste danskere klistret til skærmen for at se Danmarks åbningskamp mod Finland ved EM i fodbold. Det, der skulle have været en fest aften, endte dog i stedet i en blanding af chok og forfærdelse, da Danmarks store stjerne, Christian Eriksen faldt om på banen med et hjertestop.

Heldigvis kom Eriksen til sig selv, og det er ikke det eneste positive, der er sket i kølvandet på den forfærdelige ulykke i Parken. Flere organisationer melder nemlig om stor interesse for at komme på førstehjælpskursus, og også Trygfondens hjerteløberordning har oplevet stor interesse i måneden efter fodboldstjernes kollaps.

Hos Røde Kors har man på landsplan oplevet en tredobling i antallet forespørgsler på førstehjælpskurser på landsplan i måneden efter Christian Eriksen faldt om. Også I Røde Kors lokalafdeling i Esbjerg har man mærket den stigende interesse for at kunne redde liv.

Annonce

Fakta: Hjerteløbere

Pr. 3. juli i år var der i alt over 117.000 hjerteløbere i hele Danmark

I Region Syddanmark er der cirka 17.500

Den typiske hjerteløber er omkring 30 år

Der er cirka lige mange mænd og kvinde, der er hjerteløbere

Cirka 1/3 af hjerteløberne har en sundhedsfaglig uddannelse

Jens Hagelskjær, der er aktivitetsansvarlig i Røde Kors Esbjerg, fortæller, at der i kølvandet på ulykken i Parken kort efter kom fire henvendelser fra lokale virksomheder, der ønskede at få deres medarbejdere på førstehjælpskursus. På en normal måned får Røde Kors Esbjerg måske en enkelt henvendelse om førstehjælpskurser, selvom det kan svinge meget.

- Det er primært på kurser i brug af hjerterstarere, hvor vi fik forespørgsler lige efter Christian Eriksen faldt om, fortæller Jens Hagelskjær.

Folk vil løbe for at redde liv

Det er ikke kun førstehjælpskurser, der er blevet eftertragtede. Også Trygfondens hjerteløberordning har oplevet en stor tilstrømning af nye hjerteløbere siden Eriksens hjertestop. I Region Syddanmark har næsten 400 borgere meldt sig, og ifølge professor og overlæge Frederik Folke, der har været med til at starte hjerteløberordningen, handler det blandt andet om, at det pludselig blev synligt for folk, hvorfor hurtig førstehjælp er så vigtigt.

- Jeg er ret sikker på at de fleste gerne vil hjælpe, hvis der en, der falder om, men det kræver man er til stede lige når det sker. Det er lidt en anden tilgang, når du som hjerteløber bliver kaldt ud og skal smide, hvad du har i hænderne, siger han og forsætter.

- Jeg tror begivenheden i Parken var en øjenåbner for, hvor vigtigt det er at træde til, og at et hjertestop potentielt kan ramme alle. Også en veltrænet mand som Christian Eriksen, siger Frederik Folke, der også professor Københavns Universitet, overlæge på Gentofte Hospital og forskningsleder ved akutberedskabet i Region Hovedstaden.

Han understreger desuden, at alle kan lave hjerte/lungeredning, hvis de skulle komme i en situation, hvor det bliver nødvendigt. I sådan en situation er det kun forkert ikke at gøre noget.

Annonce
Livsstil For abonnenter

70-årig konkurrence-roer efter to rygoperationer: Man skal holde sig igang

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lokal politiker fik Hyballa-banner flået ned af kontrollører: - Min grænse går, når træneren bliver beskyldt for vold

Varde For abonnenter

Mangeårig redder og tillidsmand om fartbøder til frivillige: Vi taber hver eneste gang

Vejen

Adolf er en af kommunens ældste borgere: Antallet af ældre over 100 år er steget

Sønderborg For abonnenter

Brødre med succes: Omsætning i korn- og foderstofselskab er vokset eksplosivt med dem i spidsen

Varde For abonnenter

Succes i specialklassen: Nu er hunde de nye hjælpelærere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Esbjerg

Jens får opringninger dagligt: Har I snart en ledig bolig?

Tønder

Bingo: Vognmand investerer massivt i fremtiden

EfB

Hyballa: Jeg ville elske at arbejde med van der Vaart

Erhverv

Nystartet firma med gaderacer har solgt fire biler: - Vi går efter en slutspurt efter sommeren

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterer: Forsvarer overbeviser igen, og midtbanemand ramte den lige i rumpetten

Aabenraa

Beboere savner plejehjemmets gæsteværelse

Annonce