Annonce
Esbjerg

Esbjergensisk mini-konglomerat lander bedste regnskab nogensinde: Nærmer sig omsætning på en milliard

Direktør Kjeld Vogt og det øvrige hold fra Granly Gruppen fik for et par år siden Esbjergs erhvervspris. Nu har virksomheden landet et nyt rekordregnskab. Arkivfoto: Chresten Bergh
Med et overskud før skat på 63 millioner kroner lander Granly Gruppen sit bedste resultat nogensinde. Samtidig nærmer koncernen sig en milliardomsætning.

Esbjerg: Det esbjergensiske mini-konglomerat Granly Gruppen med hovedsæde på Esbjerg Havn forfølger en strategi med navnet ”The Granly Way”, hvor et af målene er, at koncernen senest i 2025 runder en omsætning på en milliard kroner.

Det mål nærmer Granly Gruppen sig med hastige skridt, fremgår det af årsrapporten for 2019 i Granly Gruppen A/S.

Granly Gruppen, der blandt andet står bag Granly Diesel, Esbjerg Shipyard og majoritetsejerskabet af RMG Steel med fabrik i Kina sammen med erhvervsmanden Ole Jørgensen, Ribe, kan notere en kraftig stigning i både top-og bundlinje i 2019.

Omsætningen er således vokset fra 675 millioner kroner i 2018 til 805 millioner kroner i 2019 – dermed nåede Granly allerede et år før tid sin ambitiøse 2020-målsætning på 750 millioner kroner.

Resultat før skat endte på 63 millioner kroner mod et overskud før skat på 40 millioner kroner i 2018. De 63 millioner kroner er det største overskud i virksomheden nogensinde, og er ikke mindst genereret ved et overskud på næsten 32 millioner kroner i RMG Steel, som i Kina fremstiller komponenter til vindmølleindustrien.

Granly Gruppen

Granly Gruppen A/S ejes ultimativt af Mogens L. Larsen, England, gennem selskabet Linderberg Group A/S.

Granly blev oprindeligt stiftet Bent Juul Larsen, som senere blev købt ud af Kjeld Vogt og erhvervskoryfæ, tidligere vognmand Roland Munch.

Med afsæt i traditionel smedevirksomhed og underleverandørproduktion har Granly Gruppen fokus på marinemarkedet gennem Esbjerg Shipyard A/ S, Grumsens Maskinfabrik A/S og Granly Diesel A/S. Underleverandørproduktionen gennemføres af Granly Steel A/S og RMG Steel Ningbo Ltd.

Koncernen har også aktiviteter indenfor dyrevelfærd gennem KVK Hydra Klov A/S og indenfor sprøjtestøbning i aluminium og zink gennem Ceropa A/ S i Svendborg.

Corona udfordrer

Også Esbjerg Shipyard flyder igen oven vande med et overskud på cirka 1,6 millioner kroner i 2019 mod et underskud året før på fire millioner kroner.

- Vi er naturligvis stolte over resultatet, som er skabt ved flid, vedholdenhed - og lidt held, siger Kjeld Vogt, der også fremhæver helheden, ledelsesfirkløveret og sammenhængen i Granly Gruppen.

Det er Granly Gruppens første regnskabsår med en udvidet ledelsesgruppe. Koncernen styrkede i starten af 2019 direktionen med udnævnelsen af Finn Just Jensen og Brian Vogt til administrerende direktører. Det betyder, at Granly Gruppen nu ledes af et firkløver, som også tæller direktør Kjeld Vogt og finansdirektør Kim A. Junk.

Fremgangen og rekordbundlinjen er skabt i et år med masser af udfordringer. For underleverandørproduktionen i Danmark og Kina har været udfordret på konkurrencesiden og af et massivt prispres. Men en stram opfølgning og styring af kapacitet, effektivitet og omkostninger i kombination med væsentlig volumen har medført en stærk indtjening i forretningsområdet, giver ledelsen som den primære årsag til fremgangen.

- Vores fundament er meget stærkt, også når vores væsentlige produktion i Kina udfordres ved for eksempel udbrud af coronavirus eller massiv konkurrence på alle fronter, oplyser Brian Vogt.

Annonce

Flere ansatte

Andre positive udviklinger i regnskabsåret er motoraktiviteter, landbrugsaktiviteter og de maritime serviceaktiviteter - særligt i Esbjerg Shipyard. Ved indgangen til 2020 har koncernen en fin ordrebeholdning på samme niveau som tidligere, men udfordringerne kommer primært til at være på pengebinding, kredittider og likviditetsstyring i forhold til den fortsatte vækst.

- Nøgleordet for 2020 bliver likviditet, når driftsforholdene efter virus-udbruddet har lagt sig, oplyser Kim A. Junk.

Koncernens varebeholdninger, igangværende arbejder og tilgodehavender udgør nu op mod 300 millioner kroner. Samtidig er forventningerne, at industri- og offshoreaktiviteterne vil påvirke koncernen i negativ retning i 2020. Derfor forventer koncernen et resultat for 2020, som ligger noget under 2019. Det er under hensyntagen til indtrængen på nye markeder, konkurrenceforhold og karantæner.

Granly Gruppen har i 2019 også gennemført investeringer på omkring ni millioner kroner primært i etablering i Polen samt opgradering af produktionsanlæg i Kina og Danmark. Gruppen havde i 2019 i gennemsnit 535 fuldtidsbeskæftigede. Egenkapitalen var ved årets udgang på 173 millioner kroner eksklusiv minoritetsinteresser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce