Annonce
Esbjerg

Esbjergensiske Nicolai Kjærgaard fører British F3

Nicolai Kjærgaard ligger pt. komfortabelt foran sine konkurrenter. PR-foto

Sæsonen er begyndt lovende for den unge Formel 3-kører. Han er selv optimistisk omkring de næste løb - og glad for sin Carlin-bil.

Esbjerg: 18-årige Nicolai Kjærgaard fra Esbjerg har lagt sig i spidsen for det engelske Formel 3-mesterskab. Det danske racersporttalent lukkede årets første løbsweekend med en sejr.

Det er Nicolai Kjærgaards anden sæson i Formel 3 i England. Fra i år kører han for Carlin, hvor også Formel 1-kørere som Nico Rosberg, Sebastian Vettel og danske Kevin Magnussen har indledt deres karrierer.

Dette års tredje åbningsløb blev afviklet på Oulton Park, hvor Nicolai Kjærgaard i sit første løb i lørdags gik på podiet med en andenplads. Under andet løb mandag skulle han på grund af andenpladsen starte næstsidst som nummer 16, men formåede at køre sig op på en fjerdeplads.

De gode resultater betød, at han søndag startede i pole position. Den lynhurtige HHX-elev fra Rybners Gymnasium førte efter første omgang med hele to sekunder på den våde og regntunge bane. Gabet blev mindre og mindre, men efter 12 omgange kørte Nicolai Kjærgaard over målstregen med et forspring på 0,814 sekund.

Annonce

Bilen kører perfekt

Danskeren ligger nu i spidsen med 88 point, hele 18 og 20 point foran sine nærmeste konkurrenter, svenskeren Linus Lundquist og engelske Tom Gamble.

- Det var helt fantastisk, og i hele teamet er der begejstring over, at vi er kommet så godt i gang med sæsonen. Det er klart, at både teamet og jeg selv har nogle forventninger til, at jeg skal ligge helt oppe foran i de kommende løb, men jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skulle ske. Bilen kører perfekt på både tør og meget våd bane, siger Nicolai Kjærgaard i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce