Annonce
Esbjerg

Esbjergs børn bliver elektriske

Der bliver sat strøm til eleverne på Bakkeskolen, når de skal lære at komponere egen musik. Foto: Malthe Ivarsson
Der er afsat 250.000 kroner til, at elever på Bakkeskolen kan være med i projektet "Strøm til Børn". Her skal børnene stifte bekendtskab med og lege sig til læring om elektronisk musik og komponere deres egne musikstykker.

Esbjerg: Der er et stykke vej fra at sidde med sin blokfløjte eller guitar i skødet til at kunne komponere sin egen musik for skoleelever.

Men nu får børnene på Bakkeskolen en gylden mulighed for at skyde genvej til at kunne komponere deres egen musik.

Kulturminister Joy Mogensen har nemlig sendt en kvart million kroner afsted til det vestjyske for, at børn omkring Stengårdsvej kan være med i projektet "Strøm til Børn".

Det vil i første omgang sige, at det er eleverne på Bakkeskolen, der er med i projektet, men elever fra de øvrige afdelinger af Cosmosskolen (Boldesager og Spangsbjerg, red.) har også mulighed for at blive inddraget.

Og nyheden vækker glæde på Bakkeskolen:

- Det er helt fantastisk, at vores elever nu får mulighed for at arbejde med musik på en helt ny og anderledes måde. Jeg er overbevist om, at det bliver både skægt og lærerigt, siger Morten Mærsk Schmidt, der er skoleleder på Cosmoskolen, i en pressemeddelelse.

Annonce

Strøm til Børn

Projektet "Strøm til Børn" har eksisteret siden 2010, men det er første gang, der er blevet bevilliget penge til projektet i Esbjerg.

Det modtager støtte fra staten samt Københavns og Frederiksbergs Kommuner og er forankret under Statens Kunstfond.

"Strøm til Børn" bliver en del af det større projekt "6705 + Kunstfonden", som skal skabe kunstoplevelser for og med børn og voksne i området omkring Stengårdsvej, og som er støttet med 3,6 millioner kroner fra staten.

Musikundervisning

Christian Warming, der er pædagogisk leder for undervisnings- og fritidsdelen på Bakkeskolen, har store forventninger, når der fra starten af næste skoleår bliver sat strøm til eleverne.

- Vi er ellevilde og glæder os. Gaven skal bredes ud og glæde så mange som muligt. Det er helt nyt det her, men jeg forestiller mig, at det skal bruges i musikundervisningen, der er obligatorisk for elever fra 1. til 6. klassetrin. Eleverne kommer til at arbejde på iPads og Lounge Pads, som er medier, de kender i forvejen, og de får hurtigt en idé om, hvordan man komponerer musik. Læringen bliver leget ind her, og jeg håber, det vil gøre børnene nysgerrige på, hvor de elektroniske lyde egentlig kommer fra ude i virkeligheden, siger Christian Warming.

Pengene er øremærket til projekt "Strøm til Børn", og Christian Warming forventer, at de fleste af pengene skal bruges til at betale de kunstnere, der skal komme og undervise eleverne i forløbet.

- Og så er vi som altid opmærksomme på, at værkerne skal leve videre. Jeg forestiller mig, at vi vil bruge musikstykker komponeret af eleverne på skolens lydsystem både ved indringning og som stemningsmusik, siger Christian Warming.

Der bliver sat strøm til eleverne på Bakkeskolen, når de skal lære at komponere egen musik. Foto: Malthe Ivarsson
Der bliver sat strøm til eleverne på Bakkeskolen, når de skal lære at komponere egen musik. Foto: Malthe Ivarsson
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce