Annonce
Esbjerg

Esbjergs børn skal dannes med koncerter og kultur

Kreativitet og det at drømme er nogle af kodeordene for, at Esbjerg Kommune er indgået i samarbejde med Barndrømmen og er blevet Go Creative-kommune i en fireårig periode. Foto: PR-foto
Esbjerg Kommune går med i en hidtil uset satsning på kulturområdet for skolebørn og de ældste børnehavebørn som såkaldt Go Creative-Kommune. Indsatsen i Esbjerg Kommune er målrettet alle skoler og børnehaver, men non-profit organisationen Barndrømmen som står bag, har generelt et særligt fokus på de børn og unge, som mangler muligheder i hverdagen.

Esbjerg: Sommerferien er lige begyndt, og for de fleste børn er det ensbetydende med oplevelser på stribe og skvulpende vand langs palmebesatte kyster.

Men for nogle står der ingenting i kalenderen - måske kan det blive til en tur i biffen, men ellers er oplevelseskontoen tom. Lige præcis den slags børn er også målgruppen for det initiativ, som organisationen Barndrømmen er iværksætter bag og som Esbjerg Kommune som landets første er gået aktivt med i, og derfor nu kan kalde sig Go Creative-Kommune.

Go Creative forløbet leverer gratis skolemateriale med opgaver og inspiration inden for blandt andet billedkunst, musik og design & kunsthåndværk. Derudover arrangeres der koncerter og workshops. Alt sammen med fokus på at få børn til at turde drømme stort og opnå kompetencer til at handle på drømmene, uanset hvilken baggrund de kommer fra.

- Vi er en kommune med fokus på leg, læring og kreativitet. Det er Go Creative med til at understøtte på bedste vis, siger Ulla Visbech, Chef for Kultur & Pædagogik, Esbjerg Kommune.

- Go Creative er et dannelsesforløb for børnene. Adgang til kunst- og kulturaktiviteter er afgørende for alle børn og unges muligheder, for de har alle potentiale til at blive til noget og nogen. Men ikke alle børn har et lige godt udgangspunkt, og her kan de kunstneriske områder være med til at gøre børn og unge i stand til at se i nye retninger, siger Dorthe Foged, der er stifter og direktør i Barndrømmen.

Annonce

Go Creative

40.000 børn i 86 af landets 98 kommuner benytter allerede Go Creative, men Esbjerg Kommune går skridtet videre, fordi Barndrømmen understøtter med kulturelle workshops og koncerter med kunstnere fra hele landet. Dette er kun muligt fordi Lauritzen Fonden, Spar Nord Fonden, Esbjerg Kommune og Microsoft har vist sig meget velvillige over for Barndrømmens indsats på dette område.

Blandt andet kommer det at blive Go Creative-Kommune til at medføre fire store årlige koncerter i Musikhuset Esbjerg, som også bakker op, og for, at det helle ikke bare skal være snak, evaluerer VIVE (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd) projektet, der løber over fire år.

- Vi er voldsomt positive over den måde, som Esbjerg Kommune er gået ind i arbejdet på, for man går virkelig all in. Målet med forløbet er, at disse oplevelser skal styrke trivslen og livsmodet hos børnene og udvide deres horisont. siger Dorthe Foged.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) begrunder Esbjerg Kommunes engagement som Go Creative-kommune således:

- Vi er meget spændte på hele projektet, som gælder de største i dagtilbuddene og alle klassetrin i skolerne. Vi tror på, at man skal prikke til børnenes drømme og kreative sanser, for det at blive et helt menneske med gode sociale kompetencer handler om meget mere end tal og bogstaver. Go Creative passer perfekt ind i vores vision 2025, hvor vi om arbejdet med børnene netop har specificeret punkterne leg, læring og kreativitet, siger Jesper Frost Rasmussen.

Alle skoler og børnehaver kan gratis mele sig til forløbet på www.goceative.dk

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce