Annonce
Esbjerg

Esbjergs børn skal dannes med koncerter og kultur

Kreativitet og det at drømme er nogle af kodeordene for, at Esbjerg Kommune er indgået i samarbejde med Barndrømmen og er blevet Go Creative-kommune i en fireårig periode. Foto: PR-foto
Esbjerg Kommune går med i en hidtil uset satsning på kulturområdet for skolebørn og de ældste børnehavebørn som såkaldt Go Creative-Kommune. Indsatsen i Esbjerg Kommune er målrettet alle skoler og børnehaver, men non-profit organisationen Barndrømmen som står bag, har generelt et særligt fokus på de børn og unge, som mangler muligheder i hverdagen.

Esbjerg: Sommerferien er lige begyndt, og for de fleste børn er det ensbetydende med oplevelser på stribe og skvulpende vand langs palmebesatte kyster.

Men for nogle står der ingenting i kalenderen - måske kan det blive til en tur i biffen, men ellers er oplevelseskontoen tom. Lige præcis den slags børn er også målgruppen for det initiativ, som organisationen Barndrømmen er iværksætter bag og som Esbjerg Kommune som landets første er gået aktivt med i, og derfor nu kan kalde sig Go Creative-Kommune.

Go Creative forløbet leverer gratis skolemateriale med opgaver og inspiration inden for blandt andet billedkunst, musik og design & kunsthåndværk. Derudover arrangeres der koncerter og workshops. Alt sammen med fokus på at få børn til at turde drømme stort og opnå kompetencer til at handle på drømmene, uanset hvilken baggrund de kommer fra.

- Vi er en kommune med fokus på leg, læring og kreativitet. Det er Go Creative med til at understøtte på bedste vis, siger Ulla Visbech, Chef for Kultur & Pædagogik, Esbjerg Kommune.

- Go Creative er et dannelsesforløb for børnene. Adgang til kunst- og kulturaktiviteter er afgørende for alle børn og unges muligheder, for de har alle potentiale til at blive til noget og nogen. Men ikke alle børn har et lige godt udgangspunkt, og her kan de kunstneriske områder være med til at gøre børn og unge i stand til at se i nye retninger, siger Dorthe Foged, der er stifter og direktør i Barndrømmen.

Go Creative

40.000 børn i 86 af landets 98 kommuner benytter allerede Go Creative, men Esbjerg Kommune går skridtet videre, fordi Barndrømmen understøtter med kulturelle workshops og koncerter med kunstnere fra hele landet. Dette er kun muligt fordi Lauritzen Fonden, Spar Nord Fonden, Esbjerg Kommune og Microsoft har vist sig meget velvillige over for Barndrømmens indsats på dette område.

Blandt andet kommer det at blive Go Creative-Kommune til at medføre fire store årlige koncerter i Musikhuset Esbjerg, som også bakker op, og for, at det helle ikke bare skal være snak, evaluerer VIVE (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd) projektet, der løber over fire år.

- Vi er voldsomt positive over den måde, som Esbjerg Kommune er gået ind i arbejdet på, for man går virkelig all in. Målet med forløbet er, at disse oplevelser skal styrke trivslen og livsmodet hos børnene og udvide deres horisont. siger Dorthe Foged.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) begrunder Esbjerg Kommunes engagement som Go Creative-kommune således:

- Vi er meget spændte på hele projektet, som gælder de største i dagtilbuddene og alle klassetrin i skolerne. Vi tror på, at man skal prikke til børnenes drømme og kreative sanser, for det at blive et helt menneske med gode sociale kompetencer handler om meget mere end tal og bogstaver. Go Creative passer perfekt ind i vores vision 2025, hvor vi om arbejdet med børnene netop har specificeret punkterne leg, læring og kreativitet, siger Jesper Frost Rasmussen.

Alle skoler og børnehaver kan gratis mele sig til forløbet på www.goceative.dk

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Politikere skrider ind i sag om voldsomt svigt af  8-årige retarderede Victor: Ny byrådsprofil kalder det hykleri og mener, at det har foregået i årevis

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Esbjerg For abonnenter

Eksperter anbefalede specialklasse til Wibekes søn - alligevel endte han i en almindelig folkeskoleklasse: - De kunne ligeså godt have sat ham i et bur

Erhverv For abonnenter

Pizzeria havde ingen penge og skyldte 1,4 millioner kroner: Direktør har nu fået tre års konkurskarantæne

Esbjerg

Coop ruster sig inden ny konkurrent kommer: Vil jævne moderne Fakta-butik og bygge ny discount-spydspids

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Tønder

11 millioner lyttere: BBC sender radio om det sønderjyske kaffebord

Billund For abonnenter

Jens fylder 100 år: - Jeg har aldrig bekymret mig om ting, jeg ikke kan lave om på

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Haderslev

Is hele året på Torvet: John ismand dropper efterlønnen

Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Esbjerg

Kommunen får Ribe Biogas til at justere produktionen: - Godt at borgere reagerer på gener

Annonce