Annonce
Esbjerg

Esbjergs børnehavedronning udvider igen: Overtager institution i Kvaglund

Med overtagelsen af Blåmuslingen i Kvaglund udvider Debbie Bisgaard sin kæde af Troldehuler rundt omkring i Esbjerg. Og skal man tro hendes egne ord, så er hun langt fra færdig med at sprede sig ud over byen. Arkivfoto
Den populære og hastigt voksende kæde af private vuggestuer og børnehaver, Troldehulen, har efter lange forhandlinger i denne uge overtaget institutionen Blåmuslingen i Kvaglund. Dermed udvider indehaver Debbie Bisgaard sit koncept og træder et skridt nærmere drømmen om en troldehule i alle kommunens skoledistrikter.
Annonce

Esbjerg: Bryndum, Vester Nebel og Sædding.

Troldehulen, en privat kæde af integrerede vuggestuer og børnehaver, der ejes af Debbie Bisgaard, har på under et årti spredt sig ud over hele kommunen.

Og nu udvider hun med en fjerde troldehule i Kvaglund, hvor der er plads til 50 børn.

I løbet af weekenden har Debbie Bisgaard og ejerne af den private daginstitution Blåmuslingen i Kvaglund således forhandlet en aftale på plads, der betyder, at Troldehulen allerede i denne uge så småt er begyndt at rykke ind.

Annonce

Daglig ledelse

Tirsdag sendte man så en ansøgning afsted til kommunen for at få tilladelse til at drive daginstitution i lokalerne, og håbet er, at man officielt kan overtage inden slutningen af januar. Den endelige overtagelse sker dog først, når og hvis kommunen godkender ansøgningen.

- Vi har allerede overtaget den daglige ledelse, men vi har endnu intet med økonomien at gøre. Grunden til, at vi allerede går i gang nu, er for hurtigst muligt at kunne implementere vores værdier, siger indehaver af Troldehulen, Debbie Bisgaard, der sammen med Rikke Warborg står for den daglige ledelse fra denne uge.

Institutionen er tidligere blevet drevet efter Rudolf Steiner-konceptet, men Debbie Bisgaard mener ikke, at det bliver problematisk at indføre Troldehulens DNA i Kvaglund.

- Vi håber at kunne finde en løsning, hvor vi kombinerer de værdier, der allerede er der med vores. Men det vil fortsat være en institution med fokus på udeliv og naturen, så jeg tror ikke, at det bliver et problem.

Annonce

Ikke færdige med at udvide

Debbie Bisgaard forstår godt, hvis forældrene føler, at det er gået stærkt, men de tidligere ejere har angiveligt haft et brændende ønske om at komme videre så hurtigt som muligt.

Hun forstår også, hvis forældre er bekymrede og skeptiske over, hvad morgendagen bringer, men det har man forsøgt at imødekomme med åbenhed.

- Mandag og tirsdag har vi mødt forældrene både om morgenen og eftermiddagen, og vi har haft møder med bestyrelsen, hvor vi har fortalt om vores visioner. Mit mål er at have en troldhule i hvert skoledistrikt, og jeg mener, at Kvaglund har manglet det med de værdier og det liv, som følger med os.

Selv om Debbie Bisgaard ikke ønsker at ændre det hele fra den ene dag til den anden, så lægger hun ikke skjul på, at flere ting vil blive forandret.

- Vi kommer i højere grad til at arbejde med læringsplaner, og vi sætter ind med udvikling og erfaring, som skal medvirke til, at børnene bliver skoleparate, og at alle kommer med, siger hun.

Annonce

Glade børn

Debbie Bisgaard har både i 2018 og 2019 opkøbt institutioner i bestræbelserne på at udvide sit Troldehule-koncept, og tidligere på året udtalte hun i et interview med JydskeVestkysten, at hun drømmer om en dag at åbne en privatskole.


Børnene har virkelig været glade. Det er min oplevelse. Jeg ved jo ikke for alvor, hvad forskellen er, og vi har bare gjort, som vi plejer. Men de har taget rigtigt godt imod. Det har alle faktisk

Debbie Bisgaard, indehaver af Troldehulen


- Der er brug for os, og vi kommer med et tilbud, som andre har svært ved at matche. Vi har derfor også talt om at udvide i en længere periode, men har været i tvivl om timingen. Den passer nu, og vi glæder os til for alvor at komme i gang herude, siger Debbie Bisgaard, der mener, at Troldehulen i Kvaglund har fået en god begyndelse.

- Børnene har virkelig været glade. Det er min oplevelse. Jeg ved jo ikke for alvor, hvad forskellen er, og vi har bare gjort, som vi plejer. Men de har taget rigtigt godt imod. Det har alle faktisk, siger Debbie Bisgaard, ejer af Troldehulen.

Troldehulen

I 2010 åbnede Debbie Bisgaard den integrerede institution Troldehulen i Bryndum.

I 2018 udvidede hun med en afdeling på Sædding Strandvej og i 2019 med en afdeling i Vester Nebel.

I denne uge har Troldehulen overtaget den private institution Blåmuslingen i Kvaglund.

Troldehulen har i forvejen 200 børn fordelt på tre adresser. I Kvaglund er der plads til 50.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Kolding

Regionsrådet siger nej til ønske fra Kolding-gymnasium: Vil ikke lave lokale regler for fordeling af elever

Annonce