x
Annonce
Esbjerg

Esbjergs borgmester håber på vindjob i Esbjerg fra fransk oliegigant

Borgmester Jesper Frost Rasmussen og John Sørensen, direktør i Rambøll Energy, fik sig allerede sidste efterår en snak med Totals øverste chef Patrick Pouyanné om franskmændenes ambitioner indenfor havvind. Arkivfoto: Ulrik Jantzen/Total
Det franske olieselskab vil styrke sin mandskabsmæssige indsats inden for havvind og forbereder at byde ind på havvindmølleparken Thor. Hvis Total styrker indsatsen omkring havvind, håber Jesper Frost Rasmussen (V), at Esbjerg kan komme i spil.

Esbjerg: Hvis det franske olieselskab Total, som i forvejen kører sin olie- og gasoperation i den danske del af Nordsøen fra Esbjerg, vil satse endnu mere på havvind, må gigantkoncernen med flere end 100.000 ansatte meget gerne kigge til den vestjyske energimetropol og Esbjerg Havn.

Det siger Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) i kølvandet på en artikel i netmediet EnergiWatch, hvor det fremgår, at Total vil styrke sin mandskabsmæssige indsats inden for havvind samtidig med, at selskabet forbereder at byde ind på den kommende danske havvindmøllerpark i Nordsøen med navnet Thor.

Total søger således en forretningsudvikler, der skal hjælpe med til at forberede et bud på Thor, som med en størrelse på 1.000 MW skal placeres nordvest for Ringkøbing. Ligeledes søger Total efter forstærkninger i sit havvind-setup i Storbritannien, hvor selskabet tidligere har indikeret planer om at byde ind i blandt andet den kommende licensauktion over havvindområder i Skotland.

- Allerede da Totals topchef Patrick Pouyanné i efteråret besøgte Esbjerg, havde jeg en snak med ham, hvor jeg meddelte, at Esbjerg med byens og havnens mangeårige opbyggede kompetencer inden for havvind, var et oplagt sted for Total at placere et epicenter for selskabets vindaktiviteter, forklarer Jesper Frost Rasmussen, der dengang havde støtte fra John Sørensen, direktør for Rambøll Energy i Esbjerg.

Annonce

Esbjerg er et fint sted

Andre olieselskaber som norske Equinor, engang Statoil, og britisk-hollandske Shell er i de seneste år gået ind i havvvind og vundet udbud om udvikling af havmølleparker, og at også Total er interesseret i havvind blev åbenlyst sidste år, hvor franskmændene i samarbejde med blandt andet danske Ørsted bød på det franske Dunkerque-projekt.

Da Patrick Pouyanné gæstede Esbjerg i efteråret, i øvrigt for at kigge nærmere genopbygningen af det store Tyra-projekt, sagde han, at han ikke ville udelukke noget:

- Hvis der skulle vise sig en mulighed, ville Esbjerg da kunne være et naturligt sted, hvor vi allerede er tilstede i forvejen. Og her er sikkert også allerede lokaliseret nogle lokale kompetencer, lød svaret dengang fra Pouyanné.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce