Annonce
Esbjerg

Esbjergs borgmester lover hjælp til fyrede Total-ansatte

Borgmester Jesper Frost Rasmussen er ærgerlig over de varslede fyringer hos Total i Esbjerg. Arkivfoto: Martin Ravn
Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) vil bistå med at finde andre arbejdspladser til de berørte Total-ansatte, som kommer til at få en fyreseddel.

Esbjerg: Da olieprisen raslede ned for nogle år siden måtte flere end tusind ansatte i olieindustrien i Esbjerg ud for at finde sig et nyt arbejde. Mange af dem fik job andre steder i energibranchen, ikke mindst i vindmølleindustrien.

Med den erfaring i bagagen er Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) fortrøstningsfuld, efter at det torsdag kom frem, at det franske olieselskab Total slanker sin Esbjergbaserede organisation med op imod 200 ansatte. Afskedigelserne fordeler sig blandt personale både onshore og offshore. I dag beskæftiger Total fra kontoret i Esbjerg omkring 1.500 ansatte.

Total har meddelt, at afskedigelserne sker som en konsekvens af en reorganiseringen, som skal give en enklere og mere fokuseret struktur, ligesom beslutningen også skal ses i lyset af en midlertidig nedgang på 40 procent af Totals danske Nordsøproduktion som følge af den kæmpemæssige ombygning af Tyra-platformene.

Produktionen fra Tyra-felterne lukker ned i slutningen af 2019, og det genopbyggede felt kommer igen i drift i 2022.

- Det er selvfølgelig meget ærgerligt, at virksomheden må skære ned, men jeg har også forståelse for at en del opgaver forsvinder, når man udskifter ældre platforme med nye moderne platforme, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) med henvisning til, at det nye Tyra-anlæg får en række digitale processer, som vil medføre et reduceret mandskabsbehov.

Annonce

Vi vil fra kommunens med vores Energiteam og Jobcentret gøre alt, hvad vi kan for at understøtte de berørte medarbejdere i at finde ny beskæftigelse.

Jesper Frost Rasmussen (V), borgmester, Esbjerg Kommune

Lav ledighed

Borgmesteren, der havde fået informationen om afskedigelserne før den tilgik offentligheden, er dog som nævnt optimistisk omkring muligheden for at finde nyt arbejde til de berørte Total-ansatte.

- Vi vil fra kommunens med vores Energiteam og Jobcentret gøre alt, hvad vi kan for at understøtte de berørte medarbejdere i at finde ny beskæftigelse. Heldigvis er ledigheden her i området meget lav, og vi har før vist, at det er muligt at finde job til de mange mennesker, som røg ud i forbindelse med den seneste oliekrise, lyder det fra borgmesteren.

Også hos Total oplyser Patrick Gilly, selskabets administrerende direktør for aktiviteterne i den danske del af Nordsøen, at man vil gøre alt for at nedbringe antallet af fyringer, blandt andet ved at tilbyde medarbejdere alternative job i Total-Gruppen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce