Annonce
Esbjerg

Esbjergs diskrete rigmand passerer en milepæl

Johan Preben Hoffmann, en af Esbjergs store erhvervspersonligheder, fylder onsdag 80 år. Arkivfoto: Ludwig Dittmann

Johan Preben Hoffmann tjente kassen ved salget af dyrefoderproducenten Arovit. En del af pengene er geninvesteret i erhvervslivet, og kort før han fylder 80 år, har han nået et vigtigt tal.

Annonce

Esbjerg: En af Esbjergs store erhvervspersonligheder Johan Preben Hoffmann, der har tjent sin formue ved at opbygge og sælge dyrefodervirksomheden Arovit, fylder onsdag 80 år. Men den diskrete rigmand har også for nyligt rundet en anden milepæl, som han har stræbt efter, siden han for mere end 15 år siden solgte Arovit til en amerikansk konkurrent.

Da Hoffmann i år 2000 solgte Arovit med knap 900 ansatte fordelt på fabrikkerne i Esbjerg og Vejen samt salgskontorer i hele Vesteuropa og med mere end 50.000 kvm. produktions-og administrationsbygninger fordelt i Danmark og Østrig, omsatte virksomheden i omegnen af 1,2 milliarder kroner.

Siden har Johan P. Hoffmann sendt millioner og atter millioner af kroner tilbage til erhvervslivet i sin hjemegn. Nogle investeringer er gået bedre end andre, men hans mål har i alle årene været, at de virksomheder, som han har ydet støtte til på et tidspunkt samlet set skulle omsætte for mere end de 1,2 milliarder kroner, som Arovit omsatte for, da virksomheden blev solgt.

Og den grænse er nu overskredet. Ifølge Johan P. Hoffmann omsætter en række virksomheder i lokalområdet og andre dele af Jylland, som han har investeret i, nu samlet set for 1,3 milliarder kroner og giver tilsammen arbejde til omkring 1.400 personer.

- Jeg har aldrig ønsket bare at tygge på mine penge. Det har aldrig været min strategi at investere det hele i aktier og obligationer. Jeg har altid haft en stor glæde ved at se ting vokse og gro, og jeg ville have pengene ud at arbejde i erhvervslivet her i mit område. At målsætningen er nået, er jeg naturligvis stolt over, konstaterer Johan P. Hoffmann.

Jeg har aldrig ønsket bare at tygge på mine penge. Det har aldrig været min strategi at investere det hele i aktier og obligationer. Jeg har altid haft en stor glæde ved at se ting vokse og gro, og jeg ville have pengene ud at arbejde i erhvervslivet her i mit område. At målsætningen er nået, er jeg naturligvis stolt over.

Johan P. Hoffmann
Annonce

God for en mia. kr.

Blandt de virksomheder, som Hoffmann er med i, er for eksempel Moldow, RC Plast, Pro Automatic, Dansk Overflade Teknik, UTG Group, K. E. Fibertech og Hi-Con. Han er dog ikke selv direkte involveret i virksomhederne.

-Jeg har gennem alle årene haft en særdeles kompetent forvalter i direktør Per Borup Jensen, som sidder i bestyrelserne og sørger for, at alt kører, siger Johan P. Hoffmann.

Sidste år stiftede den succesfulde rigmand også en fond "Johan Hoffmanns Fond". Fonden, der i alt vil udlodde 80 millioner kroner til støtte til sport, kultur, kunst, sundhed og billige iværksætterlån til virksomheder i Esbjerg Kommune, har allerede været aktiv med en del udlodninger, blandt andet til et nyt, moderne træningsanlæg til EfB samt kulturelle aktiviteter, herunder Den Kongelige Operas optræden ved den kommende Esbjerg Festuge.

Sideløbende med investeringerne har Johan P. Hoffmann også sikret sine tre døtre, som via et generationsskifte nu har overtaget familiens aktive virksomhedsinvesteringer.

Personligt menes han at være god for omkring en milliard kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Fredericia går endnu mere i rødt: Smittetrykket stiger stadig

Annonce