Annonce
Esbjerg

Esbjerg får sin nye guldkyst i Sjelborg

Dette hus blev tidligere i år handlet til næsten 11 millioner kroner. Beliggende på en højderyg på Sjelborgvej er huset med til at gøre Sjelborg nord for Esbjerg til et eftertragtet område for folk med pengepungen i orden. Foto: Ken Mathiesen
Sjelborg - og ikke mindst den højtbeliggende Sjelborgvej - er ved at udvikle sig en af Esbjergs mest mondæne veje med en perlerække af milliondyre villaer.
Annonce

Esbjerg: Nye millionvillaer skyder op, huse handles til tocifrede millionbeløb og ikke efterspurgte købstilbud havner i postkassen hos sommerhuse, der endnu ikke er blevet erstattet med store helårspalæer.

Hvor strandvejen i Hjerting og Sædding hidtil har domineret næsten ensidigt som de dyre adresser for kommunens velhavere, er Sjelborg nord for Hjerting lige så stille ved at udvikle sig til et af Esbjerg nye, mondæne områder.

Guldkysten - eller mere korrekt Sjelborgvej, som den officielt hedder - er en strækning på knap 600 meter, hvor store, markante pragtvillaer er skudt op på højderyggen med udsigt over Sjelborgdalen, Ho Bugt og Fanø.

Lige nu er en byggegrund på omkring 800 kvadratmeter med et nedrivningsklart hus sat til salg for to millioner kroner hos Nybolig Rekrea i Strandbygade, og herfra siger indehaver, Morten Puggaard om Sjelborg:

- Sjelborg helt generelt - og i særdeleshed Sjelborgvej - har udviklet sig til et særdeles attraktivt og eftertragtet område. Du ser det jo med de store kasser, som efterhånden er skudt op derude. Og det er naturligvis udsigten og nærheden til naturen, der gør området eftertragtet, forklarer Morten Puggaard, der dog samtidig pointerer, at Sjelborgvej i objektiv forstand ikke overgår førsterække-villaerne på vandsiden af strandvejen.

- Der har du din egen direkte adgang til vandet, og det får du ikke på Sjelborgvej, siger Nykredit-mægleren.

Sjelborg helt generelt - og i særdeleshed Sjelborgvej - har udviklet sig til et særdeles attraktivt og eftertragtet område. Du ser det jo med de store kasser, som efterhånden er skudt op derude. Og det er naturligvis udsigten og nærheden til naturen, der gør området eftertragtet,

Morten Puggaard, ejendomsmægler, Nybolig Rekrea

Annonce

Flere huse kommer

Som en indikation på den stigende popularitet er den seneste hushandel på Sjelborgvej et godt eksempel. Den blev gennemført i begyndelsen af året, og her betalte køberen rask væk 10,7 millioner kroner for et hus med et samlet boligareal på 253 kvadratmeter – det giver en kvadratmeterpris på lidt over 40.000 kroner.

Morten Gram og hustruen Marie har ejet en grund på Sjelborgvej i adskillige år. Lige nu er de i færd med at bygge deres drømmebolig, og de ved godt, hvorfor de netop er faldet for beliggenheden på højderyggen i Sjelborg.

- Vi bygger, fordi det er et dejligt, rolig og naturskønt område. Jeg har det meste af mit arbejde i København, derfor vil det også være en glæde for mig at nyde roen derude i weekenderne, fortæller Morten Gram.

En af de øvrige beboere i nabolaget, Henrik Lyngs Andersen, har boet på Sjelborgvej i mange år, og han kan godt se, hvor udviklingen bærer hen.

- Tendensen er jo nok, at der vil revet endnu flere huse ned og bygget nye, siger han.

Ifølge Morten Puggaard skal et byggeprojekt på den grund, han har til salg, aftales med Esbjerg Kommune.

Som JydskeVestkysten tidligere har skrevet, gav Miljøministeriet for omkring ti år siden lov til, at ledige huller på Sjelborgvej måtte fyldes ud med huse. Fritidshuse har også fået status af helårsbeboelse, fordi Sjelborg fik status som en landsby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Til tidselshow med Poulsen

Esbjerg

Hverdagen

Annonce