Annonce
Sport

Esbjergs femte nederlag til Frederikshavn: Nu er fjerdepladsen langt væk

Felix Scheel og den øvrige Esbjerg-offensiv havde nemmere ved at score mod Frederikshavn end tidligere, men lige lidt hjalp det. Arkivfoto: Chresten Bergh

Esbjerg Energy tabte for femte gang af fem mulige til Frederikshavn. Aalborgs sejr gør det usandsynligt, at vestjyderne kan ende i top-fire.

To ting trænger sig på efter Esbjerg Energys 5-4-nederlag i Frederikshavn.

For det første gør nederlaget vejen op til fjerdepladsen nærmest uoverskuelig lang, fordi Aalborg samtidig slog Herning 2-0. Med blot fire kampe tilbage af grundspillet skal Esbjerg Energy hente hele otte point på Aalborg, og selv om der fortsat venter en indbyrdes kamp, og selv om vestjyderne har spillet en kamp færre end nordjyderne, synes den mission umulig at gennemføre.

Så det ligner en kvartfinaleserie med kun tre hjemmekampe, og - her kommer så den anden ting - man tør dårligt tænke tanken, at Esbjerg Energy ender med at skulle møde Frederikshavn i den kvartfinale.

For som noget helt, helt besynderligt og særligt er det nemlig ikke lykkedes Esbjerg Energy at hente et eneste point mod Frederikshavn i fem kampe. Det er ret vildt at tænke på, når de to hold ender så tæt på hinanden i tabellen.

Hvis man endelig skal finde et lille lyspunkt efter tirsdagens kamp, må det være, at Esbjerg Energy vel leverede den bedste indbyrdes kamp mod Frederikshavn.

Midt i anden periode bragte Oliver Kjær Esbjerg Energy på 3-2 - Kim Karlsson og Max French scorede de to første mål - men en nordjysk udligning kort før anden pause betød meget. Frederikshavn kom på 4-3 og 5-3 i tredej periode, inden Anders Krogsgaard kort før tid reducerede til 5-4.

Endnu et nederlag til Frederikshavn - og dermed tyder alt på, at Esbjerg Energy indleder slutspillet på udebane, og dermed også indvier sin nyrenoverede hal 10. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce