Annonce
Esbjerg

Esbjergs flygtninge og indvandrere kan få corona-viden på deres eget sprog

Indvandrere fra mange egne i verden kan læse - eller høre - oplysninger om corona-smitte på denne hjemmeside fra Odense Univeristetshospital.

Esbjerg: Borgere i Esbjerg med anden etnisk baggrund end dansk kan få oplysninger om corona-virus og smitterisikoen på deres eget sprog via internettet.

Det oplyser Ella Hedegaard, der er aktivitetsleder for Integration - også kaldet "Venner viser vej". Det er en organisation under Røde Kors Esbjerg-afdelingen.

Der er tale om en hjemmeside om corona-virus til indvandrere og flygtninge, som er opbygget af Odense Universitetshospital, OUH.

- Venner Viser Vej og Røde Kors vil gerne sikre os, at de flygtninge, som ikke har dansk som modersmål, kender til situationen, og de anbefalinger, som kommer fra myndighederne, forklarer Ella Hedegaard. Hjemmesiden www.ouh.dk/wm486604 drives af Indvandrermedicinsk Klinik på Odense Universitetshospital, der opdaterer siden løbende med basale og helt konkrete nyheder og fakta om corona-virussen. Der er tekster og indtalt lyd på tyrkisk, farsi, arabisk, bosnisk, tamilsk, tigrinya, somalisk, russisk, polsk, serbo-kroatisk, fransk, kurdisk kumanci, urdu og swahil.

Der er indtil nu ingen grønlandsk tekst, men et link til landslægen på Grønland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Vejen

Købmand fik sur smiley og en bøde

Annonce