Annonce
Debat

Esbjergs fremtid er ikke enten eller men både og…

Annonce

Læserbrev: Der har i den seneste tid været indlæg i JydskeVestkysten, som desværre ikke peger i den retning. Atter læser vi negative overskrifter, som i hvert fald ikke sender positive signaler om vores by til omverdenen.

Jeg giver Jakob Lykke ret i, at der ikke skal opføres boliger på Esbjerg Havn, uden at der er foretaget den nødvendige planlægning. Herunder varetagelse af statens interesser for havnene, hvilket kræver en langsigtet planlægning og masterplan, som tager højde for vores havns udvikling.

Set i forhold til Dokken blev den føromtalte langsigtede planlægning foretaget for over 15 år siden, da kommune, amt og stat godkendte at udtage det gamle DFDS-areal, som ikke længere kunne bruges til havneformål, og lægge det ind under Esbjerg Bymidte. Dokken er altså i dag byplanmæssigt en del af byen; ikke en del af havnen.

Det er glædeligt, at der er store ambitioner for erhvervsudviklingen på Esbjerg Havn bl.a. i forbindelse med den kommende energiø og udbygningen af havvindmøller i Nordsøen. Det er en udvikling, der vil finde sted i den østlige del af havnen og dermed langt fra Dokken. Projektet med erhverv- og boligbyggeri på Dokken er derfor på ingen måde i vejen for erhvervsudviklingen. Tværtimod går de to planer hånd i hånd. Det bæredygtige projekt på Dokken bidrager til flere boliger, og gør byen mere attraktiv at bo og leve i, så man bedre kan tiltrække arbejdskraft.

Det er derfor vi med ro i sindet har fået udarbejdet et fantastisk projekt for en grøn bydel med blandet bolig og erhverv. Hovedparten af boligerne bliver lejeboliger og de udvikles i tæt samarbejde med byens boligforeninger.

Der ligger en kæmpe opgave foran os med at gøre byen attraktiv, og på den måde være med til at tiltrække nye indbyggere til kommunen. Det trænger vi i høj grad til. Jeg deltog for to år siden i et møde i Musikhuset for investorer, både lokale og udenbys. Her fortalte vores, dengang nye, direktør for teknik & miljø Erik Jespersen om nødvendigheden af at få vendt den negative spiral. Hvis det ikke lykkedes, ville byen gå konkurs var hans direkte ord.

Jeg tillader mig at spørge: Er det så lykkedes? Er vi overhovedet på vej?

Vi har sendt en stående invitation til samtlige partier i byrådet, både røde og blå, for at præsentere vores planer for Dokken. Vi vil gerne præsentere hvad vi har på hjerte for vores by, og hos os er alle velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Sydjylland For abonnenter

93-årige Bent fik med besvær første corona-vaccination: Nu føler han sig tvunget til at skyde sidste stik til hjørne

Esbjerg

Direktør og bestyrelsesformand skal stå skoleret: Sydvestjyske Museer beder kommunen om hjælp efter millionunderskud på populært museum

Annonce