Annonce
Læserbrev

Esbjergs fremtid i fare

Læserbrev: Regeringen gambler med hele Esbjergs fremtid. Miljøminister Dan Jørgensen (S) har overraskende netop nu besluttet at sætte hele udvindingen af olien i Nordsøen på pause. S-regeringen sætter en foreløbig prop i olie og gas udvindingen i Nordsøen. Eksperter vurderer, at der stadigvæk er for mange tusindvis milliarder af kroner olie i den danske sokkel, der bør hentes op. Miljøet og klimaet skal fremmes for enhver pris, mener ministeren, der åbenbart er parat til at slagte dansk olie udvinding, der vinder klart miljømæssigt overfor andre lande, der blæser på alle miljø regler.

Det bliver en kæmpe bet og et stort slag for Esbjerg og de virkomheder og underleverandører, der lever af olien. Tusindvis af Esbjerg arbejdspladser er i alvorlig fare. Eksperter er ude med, at oliepausen kan koste Danmark som helhed et to cifret milliard beløb. Dan Jørgensen og S-regeringen gambler med dansk økonomi og isoleret set med Esbjerg som Energi Metropol. Først gik Esbjerg ned med fiskeriet. Skal Danmarks femte største by, Esbjerg, nu også miste status som Danmarks vigtigste energi metropol. Regeringen har kastet benzin på bålet. Eller skulle vi sige olien. Esbjergs fremtid er i fare.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce