Annonce
Esbjerg

Se billederne: Guldfest på Torvet - tusindvis hyldede Team Esbjerg

Estavana Polman løftede guldpokalen til øredøvende jubel på Torvet. Foto: John Randeris
Guldfest på Torvet i Esbjerg med jubelscener, da tusindvis af esbjergensere hyldede de danske mestre.

Esbjerg: Mange tusinde esbjergensere hyldede guldpigerne på Torvet i Esbjerg fredag.

Fra scenen modtog håndboldkvinderne fansenes hyldest, de festede og sang. Jubelscener fyldte hele Torvet med fællessang og glædesbrøl.

Team Esbjerg er danske mestre - for anden gang har holdet erobret titlen som Danmarks bedste.

Det var en virkelig fest for både Team Esbjergs spillere, trænere og det store hold bag det vestjyske superhold.

"We are the Champion" og alle de andre sejrssange fik fuld gas af spillerne og de mange fans.

Annonce
Nu skal vi have det guld til at blive i Esbjerg. Og vi tager Champions League også, selvfølgelig.

Estavana Polman

Nu skal guldet blive i Esbjerg

Borgmester Jesper Frost Rasmussen har selv oplevet den fantastisk stemning både ved kampene og rundt i byen.

- Det har været en sæson med fantastisk håndbold. Siden jul har I vundet og kørt points ind på kontoen, og i lørdag i den første finale i Blue Water Dokken fik stemningen lige en ekstra tak. Men det er jo ikke alene spillerne, de frivillige er også en del af det her, fastslog borgmesteren fra scenen, der gyngede under de mange glade spillere.

Estavana Polman blev trukket frem som den første spiller til interview, fordi hun for anden gang har været med til at vinde guld til Esbjerg.

- Nu skal vi have det guld til at blive i Esbjerg. Og vi tager Champions League også, selvfølgelig, råbte hun ud til de mange tilskuere og fik et brøl af begejstring tilbage.

DM-guld på toppen

Sandra Toft , der rejser til Frankrig, fortalte, at den anden finalekamp mod Herning-Ikast ude var lidt kaotisk. Men hun er godt tilfreds.

- To år i Esbjerg med DM-guld på toppen her til sidst. Jeg kommer til at savne jer alle sammen. Det har været to fantastiske år, og I publikum har været så dejlige og gode, sagde hun, så det var svært at se, om det var tårer eller champagnedråber der glimtede på hendes kinder. Øjnene var i hvert fald lidt blanke.

Træner Jesper Jensen havde det ret godt på scenen.

- Jeg er vildt imponeret. Det her er virkelig flot og specielt. Vi er på vej i den rigtige retning. Det betyder meget for spillerne, at esbjergenserne står bag dem.

Bjarne Petersen, manden i førersædet for Team Esbjerg, takkede for esbjergensernes store fremmøde.

- Tillykke til Esbjerg med mesterskabet. Det er jo helt vildt, at vi for anden gang har hentet guldet til Esbjerg. Håndbold er en af de helt store sportsgrene, som Esbjerg har sat sit præg på. Vi kan alle være stolte af den præstation, sagde han.

SE VIDEOER FRA GULDFESTENJV.DK

Køreturen i den kendte blå veteranlastbil gennem byen var en helt speciel oplevelse for pigerne, fortalte træner Jesper Jensen. Foto: John Randeris
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce