Annonce
Esbjerg

Se billederne: Guldfest på Torvet - tusindvis hyldede Team Esbjerg

Estavana Polman løftede guldpokalen til øredøvende jubel på Torvet. Foto: John Randeris
Guldfest på Torvet i Esbjerg med jubelscener, da tusindvis af esbjergensere hyldede de danske mestre.

Esbjerg: Mange tusinde esbjergensere hyldede guldpigerne på Torvet i Esbjerg fredag.

Fra scenen modtog håndboldkvinderne fansenes hyldest, de festede og sang. Jubelscener fyldte hele Torvet med fællessang og glædesbrøl.

Team Esbjerg er danske mestre - for anden gang har holdet erobret titlen som Danmarks bedste.

Det var en virkelig fest for både Team Esbjergs spillere, trænere og det store hold bag det vestjyske superhold.

"We are the Champion" og alle de andre sejrssange fik fuld gas af spillerne og de mange fans.

Annonce
Nu skal vi have det guld til at blive i Esbjerg. Og vi tager Champions League også, selvfølgelig.

Estavana Polman

Nu skal guldet blive i Esbjerg

Borgmester Jesper Frost Rasmussen har selv oplevet den fantastisk stemning både ved kampene og rundt i byen.

- Det har været en sæson med fantastisk håndbold. Siden jul har I vundet og kørt points ind på kontoen, og i lørdag i den første finale i Blue Water Dokken fik stemningen lige en ekstra tak. Men det er jo ikke alene spillerne, de frivillige er også en del af det her, fastslog borgmesteren fra scenen, der gyngede under de mange glade spillere.

Estavana Polman blev trukket frem som den første spiller til interview, fordi hun for anden gang har været med til at vinde guld til Esbjerg.

- Nu skal vi have det guld til at blive i Esbjerg. Og vi tager Champions League også, selvfølgelig, råbte hun ud til de mange tilskuere og fik et brøl af begejstring tilbage.

DM-guld på toppen

Sandra Toft , der rejser til Frankrig, fortalte, at den anden finalekamp mod Herning-Ikast ude var lidt kaotisk. Men hun er godt tilfreds.

- To år i Esbjerg med DM-guld på toppen her til sidst. Jeg kommer til at savne jer alle sammen. Det har været to fantastiske år, og I publikum har været så dejlige og gode, sagde hun, så det var svært at se, om det var tårer eller champagnedråber der glimtede på hendes kinder. Øjnene var i hvert fald lidt blanke.

Træner Jesper Jensen havde det ret godt på scenen.

- Jeg er vildt imponeret. Det her er virkelig flot og specielt. Vi er på vej i den rigtige retning. Det betyder meget for spillerne, at esbjergenserne står bag dem.

Bjarne Petersen, manden i førersædet for Team Esbjerg, takkede for esbjergensernes store fremmøde.

- Tillykke til Esbjerg med mesterskabet. Det er jo helt vildt, at vi for anden gang har hentet guldet til Esbjerg. Håndbold er en af de helt store sportsgrene, som Esbjerg har sat sit præg på. Vi kan alle være stolte af den præstation, sagde han.

SE VIDEOER FRA GULDFESTENJV.DK

Køreturen i den kendte blå veteranlastbil gennem byen var en helt speciel oplevelse for pigerne, fortalte træner Jesper Jensen. Foto: John Randeris
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce