Annonce
Læserbrev

Esbjergs historie pakkes bort

Annonce

Læserbrev: Ribe Byhistoriske Arkiv beskæres til januar og er åbent fire timer om måneden, men for Esbjerg Byhistoriske Arkivs vedkommende ser det ganske anderledes ud fra januar 2021.

Esbjerg Kommune vil sælge den tidligere Tekniske Skole, der i dag rummer Byhistorisk Arkiv, hvor private, foreninger etc. kan aflevere materiale. Det gemmes og dermed sikres denne væsentlige side af Esbjergs historie.

Det er også her, man kommer for at bruge det, man selv og andre har afleveret. Esbjerg Turistforeningsarkiv kan for eksempel findes her, og sammen med byrådssager finder man det vigtige samspil mellem det private og det kommunale, som Esbjerg er kendt for.

Og når jeg nu nævner samspillet, så var det faktisk også arkivet, der var med på at formidle den unge by Esbjergs historie uden for lokalerne, hvilket ikke mindst byens borgere værdsætter i dag. De får mange gode historier at fortælle videre og trække folk til byen.

Arkivet har igennem mange år arrangeret byvandringer, så både byens turister og indbyggere har fået viden om, hvordan byen er opstået og udviklet til den energimetropol, som byen er i dag. Denne formidling af viden gør, at byens indbyggere bliver gladere for byen, fortæller om den til også ikke esbjergensere, så de måske en dag nedsætter sig i denne dejlige by.

Giver forslaget overhovedet mening? Giver det besparelse?

Esbjerg Museum skal vel have et forøget tilskud, men det oplyses der ingenting om. Er det ikke snarere en omkontering, forslaget handler om til gavn for bogføringen, men til skade for brugerne af arkivet. Arkivet skal ikke, som turistkontoret i Esbjerg er blevet det, viskes ud og i bedste fald erstattes af elektronik. Det fortjener vi borgere ikke, og kommunen gavner heller ikke sig selv med det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Annonce