Annonce
Esbjerg

Esbjergs ledige grønlændere får en hånd

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, Anders Kronborg og Aki-Matilda Høegh-Dam glæder sig over at kunne sende fire danske kommuner penge til en ekstra indsats for ledige grønlændere. Privatfoto
Esbjerg Kommune får knap en halv million kroner fra staten til en særlig indsats for grønlændere, der står udenfor arbejdsmarkedet.
Annonce

Esbjerg Kommune: Ledige grønlændere i Esbjerg Kommune kan se frem til en ekstra hjælpende hånd i bestræbelserne på at finde plads på arbejdsmarkedet.

Fire kommuner havde ansøgt om at få del i puljen på to millioner kroner fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering til en særlig indsats for grønlændere i Danmark, og alle fire kommuner fik del i midlerne.

Det betyder, at både Aalborg, Odense, Viborg og Esbjerg kan gøre en ekstra indsats, og for Esbjerg Kommunes vedkommende er det et beløb på 429.431 kroner, der er på vej fra København.

Kommunerne forventer at mellem 150 og 175 ledige grønlændere vil indgå i projekterne.

- Jeg synes, det er vigtigt at Danmark og de danske politikere løfter deres ansvar overfor sine egne danske statsborgere. Jeg glæder mig derfor over denne pulje og håber, at det kan gøre en forskel for danske statsborgere med grønlandsk baggrund, der har svært ved at komme ind på det danske arbejdsmarkedet, siger Folketingsmedlem for det grønlandske parti Siumut Aki-Matilda Høegh-Dam.

Projekternes indsatser

I projekterne, som især handler om kompetenceafklaring og håndholdte indsatser for målgruppen, arbejdes med følgende indsatser:

At skabe rollemodeller blandt udsatte grønlændere samt knytte tættere bånd mellem kommunen, de frivillige organisationer og grønlændernes egne netværk.

Indsatserne centreres omkring arbejdet med arbejdsmarkedskompetencer, motivation og kulturforståelse.

Tidsbegrænsede aktiviteter på det almindelige arbejdsmarked i samarbejde med en NGO ved socialt frikort.

Supplere nytilflytterindsatsen ved at fungere som en særlig håndholdt indsats for målgruppen.

Annonce

Fodfæste

Anders Kronborg, der er Folketingsmedlem for Socialdemokratiet og valgt i Esbjerg, glæder sig over, at hans hjemmekommune får del i midlerne.

- De ekstra penge giver Esbjerg mulighed for at tilbyde de grønlandske borgere en særlig indsats som supplement til den almindelige beskæftigelsesindsats. Indsatsen skal indeholde aktiviteter, der bidrager til, at borgerne bedre kan håndtere personlige og sociale udfordringer. Målet med indsatsen er, at vores grønlandske medborgere skal opnå fodfæste på arbejdsmarkedet eller påbegynde uddannelse, siger Anders Kronborg.

Af puljeopslaget fremgik det blandt andet, at aktiviteterne for eksempel kan omfatte hjælp til borgere, der har behov for at forbedre deres danske sprogkundskaber, borgere der har problemer i forhold til forståelse af kulturen på danske arbejdspladser, eller borgere der har problemer af psykisk karakter med videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce