Annonce
Esbjerg

Esbjergs ludomaner får hjælp i nyt center

Michael Bay Jørsel og Center for Ludomani åbner en afdeling i Esbjerg efter sommerferien. Arkivfoto
Center for Ludomani åbner sin fjerde afdeling i landet på Torvet i Esbjerg. Lige nu er man på jagt efter en behandler til afdelingen.

Esbjerg: Det er særligt sportsinteresserede, unge mænd, som får knækket tilværelsen af et spilleforbrug ude af kontrol.

De har ofte stor viden om en sportsgren og er klar til at tage kampen op med bookmakerne om den næste gevinst. Men alt for ofte ender armlægningen med, at den unge mand udvikler et spillemisbrug og får opbygget et uoverstigeligt gældsbjerg, og pludseligt sidder han med et kviklån, som kan være svært at komme ud af igen, fordi udbyderne typisk opererer med meget høje renter.

Men nu er der mere hjælp på vej til ludomaner i Esbjerg og Vestdanmark, når Center for Ludomani åbner en afdeling i Esbjerg.

Det forventes at ske omkring den 1. september, og lige nu er den mangeårige forkæmper og leder af Center for Ludomani, Michael Bay Jørsel, på jagt efter en behandler til den kommende Esbjerg-afdeling, som lokaliseres i kontorfællesskabet Voxeværket på 2. sal på hjørnet Torvet og Skolegade.

- Vi søger efter én, der har lyst, mod og engagement til et spændende pionerarbejde, hvor vedkommende helt fra den allerførste spæde start er med til at bygge et nyt behandlingsafsnit for ludomani op fra grunden i det vestjyske, og hvor vedkommende fra starten vil være den eneste medarbejder på posten. Senere forventer vi at kunne ansætte flere med arbejdere i afdelingen, siger Michael Bay Jørsel, der om nogen selv er en pioner inden for behandlingen af ludomaner i Danmark, idet han egenhændig startede det hele op i Middelfart for næsten 30 år siden.

Annonce

Center for Ludomani

Center for Ludomani er initiativtager til behandlingstilbud til gruppen af spilleafhængige mennesker og deres pårørende. De første behandlingstilbud fandt sted tilbage i 1992, hvor Center for Ludomani således har eksisteret i 27 år.

Betegnelsen spilleafhængighed/ludomani har figureret på Den danske Sundhedsstyrelses diagnosefortegnelse siden 1994.

Center for Ludomani afholder behandlingskurser og ambulante samtaleforløb kombineret med længerevarende follow-up periode, pårørendekurser, støttegrupper saamt medvirken ved forskellige undervisnings- og oplysningsarrangementer.

Center for Ludomani forestår endvidere en lang række projekter af forebyggelsesmæssig art foruden Centret deltager i løbende forskning omkring ludomani.

Flere henvendelser

For at komme i betragtning skal ansøgerne have en socialfaglig baggrund som eksempelvis psykolog, socialrådgiver eller socialpædagog. Til gengæld lover Michael Bay Jørsel blandt andet et godt og uhøjtideligt arbejdsklima, faglige og engagerede kolleger og en fast aftale om supervision – internt og eksternt.

Center for Ludomani har i dag afdelinger i Odense, København og Aarhus. Esbjerg bliver dermed centrets fjerde afdeling og valget beror ikke mindst på antallet af henvendelser til centret.

- Vi havde for eksempel haft langt flere henvendelser fra Esbjerg og det vestjyske end fra en by som Aalborg, fortæller centerlederen.

Center for Ludomani modtog sidste år op imod 120 henvendelser fra borgere i det vestjyske, som ønskede deltagelse i et behandlingsforløb.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce