Annonce
Sport

Esbjergs mestre tromler videre med endnu en sejr

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
I ly af pokaldrama var Esbjerg på banen igen, og de danske mestre vandt igen stort mod EH Aalborg.

Team Esbjerg skulle hurtigt omstille sig fra pokalballade og protest torsdag til et ligamøde lørdag ude mod EH Aalborg.

Det gik relativt smertefrit for mesterholdet, som sikrede sæsonens femte sejr i træk ud af lige så mange kampe.

Esbjerg vandt opgøret 29-20, og dermed topper mestrene HTH Ligaen med ti point foran København Håndbold.

Pausestillingen lød blot på 9-8 til gæsterne, som dog satte turbo på i anden halvleg og fuldstændig løb fra hjemmeholdet.

Det var anden ligakamp i træk, at Esbjerg scorede 29 gange, efter at Aarhus United for en uge siden blev slået 29-22.

Derefter spillede Jesper Jensens tropper pokalkvartfinale torsdag aften, og her tabte vestjyderne 25-26 mod Herning-Ikast.

Opgøret endte i et dramatisk timeout-koks, hvor Esbjerg-træneren trykkede på timeout-knappen flere gange i en hektisk slutfase.

Ifølge reglerne må trænerne blot tage en enkelt timeout inden for de sidste fem minutter af kampene. Derfor vurderede dommerne, at Herning-Ikast skulle tildeles et straffekast, hvilket blev afgørende.

Team Esbjerg nedlagde protest og uddybede fredag i en redegørelse til Dansk Håndbold Forbunds disciplinærinstans.

- Vores retfærdighedssans er krænket meget, efter vi tog to rettidige timeouter inden for de sidste 35 sekunder og ikke fik nogen af dem. Den første på grund af en fejl i softwaren i et computersystem og den anden, fordi dommerne efter vores opfattelse ikke læste reglerne rigtigt, lød det fredag fra Jesper Jensen.

Senere lørdag tog Herning-Ikast til Odense og besejrede Odense Håndbold 26-24 efter 13-13 ved pausen.

Dermed har midtjyderne otte point efter fem kampe, da det i tredje ligakamp blev til nederlag mod Silkeborg-Voel.

Jan Pytlicks tropper har seks point efter nederlag mod både Herning-Ikast og Team Esbjerg i sæsonindledningen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce